
Składniki
300 gramów
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
2 łyżki
200 gramów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.

Krok 2
Boczek i cebule pokrój w kostkę. Ser zetrzyj.

Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj boczek i smaż razem. Dodaj margarynę oraz ketchup i wymieszaj.

Krok 4
Makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Całość przełóż do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.

Krok 5
W zapiekance zrób wgłębienia i wbij w nie jajka. Wierzch posyp startym żółtym serem.

Krok 6
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 30 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłopska zapiekanka
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.