Chłopska zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

1403 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

597 osób wydrukowało

Pobierz pdf

500 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

2 sztuki

8 sztuk

2 łyżki

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.

Chłopska zapiekanka - Krok 1

Krok 2

Boczek i cebule pokrój w kostkę. Ser zetrzyj.

Chłopska zapiekanka - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj boczek i smaż razem. Dodaj margarynę oraz ketchup i wymieszaj.

Chłopska zapiekanka - Krok 3

Krok 4

Makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Całość przełóż do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.

Chłopska zapiekanka - Krok 4

Krok 5

W zapiekance zrób wgłębienia i wbij w nie jajka. Wierzch posyp startym żółtym serem.

Chłopska zapiekanka - Krok 5

Krok 6

Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 30 minut.

Chłopska zapiekanka - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Wojtek Łaski

    Wojtek Łaski

    na wypasie mocno polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopska zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej