Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

400 gramów

400 gramów

1 litr

5 łyżek

125 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 2

Gdy się zrumieni, dodaj pokrojone mięso oraz plastry pieczarek. Całość smaż przez kilka minut. Po tym czasie dodaj różyczki z kalafiora.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut.

Krok 4

Po ugotowaniu przełóż masę do pojedynczych foremek.

Krok 5

Do miski przełóż płatki ciasta filo i pokrusz je dłonią. Dodaj miękką margarynę i ponownie wymieszaj wszystko dłonią.

Krok 6

Tak przygotowane ciasto nakładaj na wierzch foremek. Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka po Włosku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej