Składniki
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
100 gramów
1 litr
5 łyżek
125 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 6
Tak przygotowane ciasto nakładaj na wierzch foremek. Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10-15 minut.
Krok 5
Do miski przełóż płatki ciasta filo i pokrusz je dłonią. Dodaj miękką margarynę i ponownie wymieszaj wszystko dłonią.
Krok 4
Po ugotowaniu przełóż masę do pojedynczych foremek.
Krok 2
Gdy się zrumieni, dodaj pokrojone mięso oraz plastry pieczarek. Całość smaż przez kilka minut. Po tym czasie dodaj różyczki z kalafiora.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej