Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

107 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

400 gramów

400 gramów

1 litr

5 łyżek

125 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 2

Gdy się zrumieni, dodaj pokrojone mięso oraz plastry pieczarek. Całość smaż przez kilka minut. Po tym czasie dodaj różyczki z kalafiora.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut.

Krok 4

Po ugotowaniu przełóż masę do pojedynczych foremek.

Krok 5

Do miski przełóż płatki ciasta filo i pokrusz je dłonią. Dodaj miękką margarynę i ponownie wymieszaj wszystko dłonią.

Krok 6

Tak przygotowane ciasto nakładaj na wierzch foremek. Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej