Zapiekanka z kapustą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka z kapustą i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 sztuki

0.5 łyżeczki

null

null

null

null szczypt

0.5 litra

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ostudź i pokrój w plastry.

Krok 2

Pieczeń oraz cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu przesmaż także poszatkowaną kapustę.

Krok 3

Oprósz smażoną kapustę mąką i zasmaż, następnie wlej wodę oraz bulion Knorr i trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Następnie dodaj do kapusty mięso i dopraw.

Krok 5

Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż ziemniaki. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej