
Składniki
750 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
null
null
null
null szczypt
0.5 litra
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Ostudź i pokrój w plastry.
Krok 2
Pieczeń oraz cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu przesmaż także poszatkowaną kapustę.
Krok 3
Oprósz smażoną kapustę mąką i zasmaż, następnie wlej wodę oraz bulion Knorr i trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Następnie dodaj do kapusty mięso i dopraw.
Krok 5
Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż ziemniaki. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej