
Składniki
750 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
null
null
null
null szczypt
0.5 litra
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Ostudź i pokrój w plastry.
Krok 2
Pieczeń oraz cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu przesmaż także poszatkowaną kapustę.
Krok 3
Oprósz smażoną kapustę mąką i zasmaż, następnie wlej wodę oraz bulion Knorr i trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Następnie dodaj do kapusty mięso i dopraw.
Krok 5
Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż ziemniaki. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































