Zapiekanka z kapustą i ziemniakami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

230

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

750 gramów

0

2 łyżki

4 plastry

3 łyżki

0 szczypt

0.5 litra

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0

0

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ostudź i pokrój w plastry.

Krok 1

Pieczeń oraz cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu przesmaż także poszatkowaną kapustę.

Krok 1

Oprósz smażoną kapustę mąką i zasmaż, następnie wlej wodę oraz bulion Knorr i trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 1

Następnie dodaj do kapusty mięso i dopraw.

Krok 1

Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż ziemniaki. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej