
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos do pieczeni jasny Knorr rozpuść w 0,5 l wrzącej wody i zagotuj, dodaj cynamon oraz syrop klonowy. Boczek rozłóż na pergaminie i zapiecz w 200 °C przez 10 minut.
Krok 2
Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę. Jabłka pokrój na ósemki i wytnij gniazda. Cebulę pokrój w krążki.
Krok 3
Do dużego żaroodpornego naczynia włóż wszystkie składniki: jabłka, dynię oraz cebulę i wymieszaj. Całość zalej przygotowanym płynem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut.
Krok 5
Po tym czasie zdejmij pokrywkę, wierzch posyp pokruszonym boczkiem oraz startym serem. Zapiecz ponownie przez 8-10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej