Składniki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos do pieczeni jasny Knorr rozpuść w 0,5 l wrzącej wody i zagotuj, dodaj cynamon oraz syrop klonowy. Boczek rozłóż na pergaminie i zapiecz w 200 °C przez 10 minut.
Krok 2
Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę. Jabłka pokrój na ósemki i wytnij gniazda. Cebulę pokrój w krążki.
Krok 3
Do dużego żaroodpornego naczynia włóż wszystkie składniki: jabłka, dynię oraz cebulę i wymieszaj. Całość zalej przygotowanym płynem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut.
Krok 5
Po tym czasie zdejmij pokrywkę, wierzch posyp pokruszonym boczkiem oraz startym serem. Zapiecz ponownie przez 8-10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej