Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
200 mililitrów
2 sztuki
5 ziaren
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
400 mililitrów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 1,5 l wody. Dodaj obrane, umyte warzywa i kostki rosołu z kury Knorr. Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Kiedy zmiękną wyjmij je z wywaru.
Krok 2
Uzupełnij wodę do 1,5 l i wrzuć pomidory oraz przyprawy. Pokrój ugotowane warzywa w kostkę, dodaj je do zupy.
Krok 3
Przygotowanie dipu. Rozkrusz i rozetrzyj pleśniowy ser, po czym zmiksuj go lub utrzyj, stopniowo dolewając śmietanę. Gdy sos będzie już zupełnie gładki, dopraw go do smaku pieprzem.
Krok 4
Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go wedle uznania.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































