Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami

Autor: Agnieszka Paschalis

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

5 ziaren

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

400 mililitrów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 1,5 l wody. Dodaj obrane, umyte warzywa i kostki rosołu z kury Knorr. Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Kiedy zmiękną wyjmij je z wywaru.

Krok 2

Uzupełnij wodę do 1,5 l i wrzuć pomidory oraz przyprawy. Pokrój ugotowane warzywa w kostkę, dodaj je do zupy.

Krok 3

Przygotowanie dipu. Rozkrusz i rozetrzyj pleśniowy ser, po czym zmiksuj go lub utrzyj, stopniowo dolewając śmietanę. Gdy sos będzie już zupełnie gładki, dopraw go do smaku pieprzem.

Krok 4

Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go wedle uznania.

Agnieszka Paschalis

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej