Makaron wonton z warzywami - przepis: orientalny | Przepisy.pl pixel

Orientalny makaron z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

289 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron Wonton zalej wrzącą wodą, pozostaw pod przykryciem na 5 minut, następnie odcedź i przepłucz zimną wodą.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 2

Krok 3

W woku lub na patelni rozgrzej olej, dodaj wszystkie warzywa i smaż przez 5 minut, często mieszając.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj makaron.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Podawaj posypane sezamem.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Inez

    Inez , 22.09.2022

    Pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny makaron z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schab po cygańsku
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny makaron z warzywami Orientalny makaron z warzywami

Orientalny makaron z warzywami to smaczne danie, które przygotujesz w prosty sposób, a do tego niezwykle szybko. Podaj je na drugie śniadanie, przekąskę podczas przyjęcia lub kolację. Pamiętaj, by po zalaniu wodą, zostawić makaron Wonton pod przykryciem na około pięć minut. Wszystkie warzywa (różnokolorową paprykę, marchewkę, cebulę) oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski. Smaż je krótko w woku, często mieszając (opcjonalnie, jeśli chcesz wzbogacić danie, dodaj do tego także cukinię). Na koniec wyłóż do woka także makaron oraz wlej bulion. Posyp całość sezamem. Gotowy makaron z warzywami serwuj w drewnianych miseczkach, a zamiast sztućców połóż na stole pałeczki – taki sposób podania z pewnością podkreśli orientalny charakter potrawy. Do dekoracji użyj natki pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i ewentualnie stwórz własne kombinacje smakowe – potrawę podawaj solo lub z gotowanymi na parze warzywami, na przykład brokułami. Natomiast zamiast sezamu możesz użyć miażdżonych orzeszków piniowych. Smacznego.