Orientalny makaron z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

112 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron Wonton zalej wrzącą wodą, pozostaw pod przykryciem na 5 minut, następnie odcedź i przepłucz zimną wodą.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 2

Krok 3

W woku lub na patelni rozgrzej olej, dodaj wszystkie warzywa i smaż przez 5 minut, często mieszając.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj makaron.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Podawaj posypane sezamem.

Orientalny makaron z warzywami  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny makaron z warzywami Orientalny makaron z warzywami

Orientalny makaron z warzywami to smaczne danie, które przygotujesz w prosty sposób, a do tego niezwykle szybko. Podaj je na drugie śniadanie, przekąskę podczas przyjęcia lub kolację. Pamiętaj, by po zalaniu wodą, zostawić makaron Wonton pod przykryciem na około pięć minut. Wszystkie warzywa (różnokolorową paprykę, marchewkę, cebulę) oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski. Smaż je krótko w woku, często mieszając (opcjonalnie, jeśli chcesz wzbogacić danie, dodaj do tego także cukinię). Na koniec wyłóż do woka także makaron oraz wlej bulion. Posyp całość sezamem. Gotowy makaron z warzywami serwuj w drewnianych miseczkach, a zamiast sztućców połóż na stole pałeczki – taki sposób podania z pewnością podkreśli orientalny charakter potrawy. Do dekoracji użyj natki pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i ewentualnie stwórz własne kombinacje smakowe – potrawę podawaj solo lub z gotowanymi na parze warzywami, na przykład brokułami. Natomiast zamiast sezamu możesz użyć miażdżonych orzeszków piniowych. Smacznego.