
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron Wonton zalej wrzącą wodą, pozostaw pod przykryciem na 5 minut, następnie odcedź i przepłucz zimną wodą.

Krok 2
Wszystkie warzywa oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski.

Krok 3
W woku lub na patelni rozgrzej olej, dodaj wszystkie warzywa i smaż przez 5 minut, często mieszając.

Krok 4
Teraz dodaj makaron.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Podawaj posypane sezamem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Orientalny makaron z warzywami
Orientalny makaron z warzywami to smaczne danie, które przygotujesz w prosty sposób, a do tego niezwykle szybko. Podaj je na drugie śniadanie, przekąskę podczas przyjęcia lub kolację. Pamiętaj, by po zalaniu wodą, zostawić makaron Wonton pod przykryciem na około pięć minut. Wszystkie warzywa (różnokolorową paprykę, marchewkę, cebulę) oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski. Smaż je krótko w woku, często mieszając (opcjonalnie, jeśli chcesz wzbogacić danie, dodaj do tego także cukinię). Na koniec wyłóż do woka także makaron oraz wlej bulion. Posyp całość sezamem. Gotowy makaron z warzywami serwuj w drewnianych miseczkach, a zamiast sztućców połóż na stole pałeczki – taki sposób podania z pewnością podkreśli orientalny charakter potrawy. Do dekoracji użyj natki pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i ewentualnie stwórz własne kombinacje smakowe – potrawę podawaj solo lub z gotowanymi na parze warzywami, na przykład brokułami. Natomiast zamiast sezamu możesz użyć miażdżonych orzeszków piniowych. Smacznego.



































