
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron Wonton zalej wrzącą wodą, pozostaw pod przykryciem na 5 minut, następnie odcedź i przepłucz zimną wodą.

Krok 2
Wszystkie warzywa oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski.

Krok 3
W woku lub na patelni rozgrzej olej, dodaj wszystkie warzywa i smaż przez 5 minut, często mieszając.

Krok 4
Teraz dodaj makaron.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Podawaj posypane sezamem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Orientalny makaron z warzywami
Orientalny makaron z warzywami to smaczne danie, które przygotujesz w prosty sposób, a do tego niezwykle szybko. Podaj je na drugie śniadanie, przekąskę podczas przyjęcia lub kolację. Pamiętaj, by po zalaniu wodą, zostawić makaron Wonton pod przykryciem na około pięć minut. Wszystkie warzywa (różnokolorową paprykę, marchewkę, cebulę) oraz czosnek pokrój w podobnej wielkości paski. Smaż je krótko w woku, często mieszając (opcjonalnie, jeśli chcesz wzbogacić danie, dodaj do tego także cukinię). Na koniec wyłóż do woka także makaron oraz wlej bulion. Posyp całość sezamem. Gotowy makaron z warzywami serwuj w drewnianych miseczkach, a zamiast sztućców połóż na stole pałeczki – taki sposób podania z pewnością podkreśli orientalny charakter potrawy. Do dekoracji użyj natki pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i ewentualnie stwórz własne kombinacje smakowe – potrawę podawaj solo lub z gotowanymi na parze warzywami, na przykład brokułami. Natomiast zamiast sezamu możesz użyć miażdżonych orzeszków piniowych. Smacznego.