Makaron z sardynkami i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sardynkami i pomidorami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli ugotowałeś makaron za wcześnie, zahartuj go pod zimną wodą, wymieszaj z odrobina oleju lub oliwy, a bezpośrednio przed podaniem przelej wrzątkiem lub gorącym bulionem. Sardynki możesz zastąpić tuńczykiem lub małżami ze słoiczka. Pełna dowolność.

Krok 2

Zagotuj 2,5 litra wody, wrzuć Kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj minutę, mieszając. Wrzuć makaron, ugotuj al dente, wymieszaj. Pomidory włóż do rondelka i duś przez chwilę bez tłuszczu. Przełóż do miseczki, wymieszaj z czosnkiem, dodaj kapary roztarte z anchois i 3 łyżkami oleju. Zmiksuj, dodaj sardynki, przypraw pieprzem i pokruszoną kostką paprykową. Odcedź makaron, skrop resztą oleju, połącz z sosem i bazylią. Delikatnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sardynkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej