
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
50 gramów
50 gramów
50 gramów
150 mililitrów
100 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w kostkę. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie, następnie przełóż do zimnej wody.
Krok 2
Wymieszaj warzywa z ugotowanym wcześniej na półtwardo makaronem, oliwkami, pomidorami oraz tuńczykiem, następnie ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.
Krok 4
Zalej składniki w naczyniu przygotowanym Fixem Knorr i posyp startym serem.
Krok 5
Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni tak, aby ser się zapiekł i sos zgęstniał. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa zapiekanka makaronowa
Dania zapiekane z makaronem to niezliczona wręcz liczba kombinacji: można łączyć je z mięsem, wędliną, serem, rybami i – oczywiście – warzywami. Zapiekanka makaronowa z warzywami to smaczna kompozycja wielu kolorowych składników. Do jej przygotowania potrzebujesz tuńczyka w puszce (najlepiej sprawdzi się w kawałkach, w sosie własnym), czerwonej papryki, brokuła, mięsistych suszonych pomidorów oraz wyrazistych oliwek, zarówno zielonych, jak i czarnych. Pokrój w kostkę paprykę, a brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo. Schłódź go w zimnej wodzie, a następnie wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem oraz pozostałymi składnikami – ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Przed włożeniem dania do piekarnika polej wszystko sosem serowo-brokułowym, który połączy składniki i nada potrawie smaku oraz odpowiedniej konsystencji. Wierzch zapiekanki posyp obficie startym żółtym serem. Podawaj ją solo lub z dowolną sałatką, na przykład z kapusty pekińskiej i pomidorków koktajlowych – życzymy smacznego.