
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 szczypty
2 szczypty
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekać, marchew obraź pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso dodać do warzyw, podsmażyć, dodać szklankę wina i sos ze słoika, dusić ok. pół godziny.
Krok 2
Doprawić do smaku. Podawać z makaronem ugotowanym al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej