Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 szczypty
2 szczypty
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekać, marchew obraź pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso dodać do warzyw, podsmażyć, dodać szklankę wina i sos ze słoika, dusić ok. pół godziny.
Krok 2
Doprawić do smaku. Podawać z makaronem ugotowanym al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej