Mięsne ragout pomidorowe z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne ragout pomidorowe z makaronem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 szczypty

2 szczypty

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, marchew obraź pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso dodać do warzyw, podsmażyć, dodać szklankę wina i sos ze słoika, dusić ok. pół godziny.

Krok 2

Doprawić do smaku. Podawać z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej