Mięsne ragout pomidorowe z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne ragout pomidorowe z makaronem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 szczypty

2 szczypty

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, marchew obraź pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso dodać do warzyw, podsmażyć, dodać szklankę wina i sos ze słoika, dusić ok. pół godziny.

Krok 2

Doprawić do smaku. Podawać z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne ragout pomidorowe z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej