Szaszłyki z karkówki i boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki z karkówki i boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

290 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

649 osób wydrukowało

Pobierz pdf

564 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

12 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę 3x3 cm. W miseczce wymieszaj sos Chilli Hellmann’s, przyprawę Knorr, olej oraz pokrojoną kolendrę. W przygotowanej marynacie zanurz pokrojone mięso.

Szaszłyki z karkówki i boczku - Krok 1

Krok 2

Zamarynowane kawałki mięsa owiń w plastry boczku, a następnie nabijaj na przemian ze śliwkami na drewniane patyki.

Szaszłyki z karkówki i boczku - Krok 2

Krok 3

Szaszłyki piecz na rozgrzanym grillu ok. 15 minut przewracając co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą, pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym.

Szaszłyki z karkówki i boczku - Krok 3
69

Opinie o przepisie

  • Urszula Cisło

    Urszula Cisło , 28.07.2019

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Smereka

    Joanna Smereka , 25.06.2016

    Pyszne te szaszłyki! Na moim ostatnim (międzynarodowym) grillu zrobiły absolutną furorę! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Zuzanna Jakubowska-Vorbrich , 25.06.2016

    Niedawno "polubiłam" stronę i przeszkadza mi trochę, że w przepisach, które mnie interesują, składnikami są gotowe, "przemysłowe" sosy czy przyprawy. Rozumiem, że chodzi zapewne o sponsoring - ale chciałabym wiedzieć, jak uzyskać ten sam efekt, własnoręcznie przyprawiając potrawy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Górska

    Anita Górska , 18.05.2016

    Paweł Bilski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Sliwka

    Kamila Sliwka , 24.04.2016

    No baa ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Margareta Emy

    Margareta Emy , 24.04.2016

    Kamila Sliwka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 20.04.2016

    Agnieszka, ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Jaszczuk

    Malgorzata Jaszczuk , 20.04.2016

    Super jedzonko :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Warlikowska

    Agnieszka Warlikowska , 20.04.2016

    Lubię Wasze kreatywne nagłówki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romuald Andrzejewski

    Romuald Andrzejewski , 22.07.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 28.06.2015

    Dariusz, tutaj! https://www.przepisy.pl/dashboard :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 28.06.2015

    ja się już skusiłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Laskowicz

    Halina Laskowicz , 28.06.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Laskowicz

    Halina Laskowicz , 28.06.2015

    Z piekarnika jadłam ale z grila nie . Myślę, że z grila będą smaczniejsze suszę się kiedyś

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Grzechowiak

    Dariusz Grzechowiak , 28.06.2015

    Skusiłem się, a gdzie mam przyjść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Kosinska

    Kinga Kosinska , 28.06.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Kosinska

    Kinga Kosinska , 28.06.2015

    Mi....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Kornell

    Zbigniew Kornell , 28.06.2015

    Jakie szaleństwo ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemyslaw Menka

    Przemyslaw Menka , 27.06.2015

    Mi napewno tylko daj :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 27.06.2015

    I zaś. Anula smakołyki warte grzechu..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Łukaszonek

    Beata Łukaszonek , 27.06.2015

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur As

    Artur As , 27.06.2015

    ohoho cóż mi wielkiego hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Kłoczko

    Krzysztof Kłoczko , 27.06.2015

    Z cebulką to tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zygmunt Jenszczok

    Zygmunt Jenszczok , 27.06.2015

    Aldonka, prosze Ćie ja próbuje zastosować jakąś diete,przes Ćiebie się nie da.Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Tkaczyk

    Hanna Tkaczyk , 27.06.2015

    nie wiedziałam, że moje rodzeństwo to takie łasuchy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rajmund Pilecki

    Rajmund Pilecki , 27.06.2015

    Przyznaję się bez bicia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ireneusz Szorkin

    Ireneusz Szorkin , 27.06.2015

    Najlepsza jest Sliwka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 27.06.2015

    Takie jedzonko to jest apetyczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Krasna

    Ewa Krasna , 27.06.2015

    Wybornie to smakuje JAGNIĘCINA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Wydra

    Tadeusz Wydra , 27.06.2015

    Jadłem szaszłyki z wędzonym boczkiem śliwką i morelami suszonymi ,niebo w gębie.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z karkówki i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy z kurczakiem
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z karkówki i boczkuSzaszłyki z karkówki i boczku

Karkówka to mięso, które dobrze nadaje się do dań przygotowywanych na grillu, wykorzystaj ją więc, żeby przyrządzić soczyste szaszłyki z dodatkiem boczku. Mięso nabierze aromatu i smaku po zamarynowaniu. Do marynaty wybierz ostre, wyraziste składniki, które będą wyraźnie wyczuwalne – dobrze sprawdzi się sos chili wraz z przyprawą oraz olejem, któremu przyjemnego zapachu nada dodatek kolendry. Roślina ta charakteryzuje się intensywnym smakiem, który będzie wyczuwalny nawet w połączeniu z ostrym sosem chili. Przygotowane kawałki karkówki owiń w plasterki boczku, które nadadzą potrawie chrupkości, i nabijaj na przemian z suszonymi owocami. Użyj wędzonych śliwek, które doskonale urozmaicą smak mięsa z grilla oraz skomponują się z opiekanym boczkiem, a ich słodycz złagodzi nieco smak pikantnej marynaty. Po kilkunastu minutach pieczenia szaszłyki będą gotowe. Podawaj je ze świeżą sałatą lub pieczonymi ziemniakami, do których będzie pasować sos o smaku czosnkowym. Sprawdź nasz przepis na szaszłyki z karkówki i boczku!