Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek
łatwe
467 osób zapisało

Składniki
400 gramów
2 łyżki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
12 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij cienko, oprósz przyprawą Knorr i posmaruj z jednej strony sosem Hellmann’s Czosnkowym. Posyp majerankiem.
Krok 2
Ogórki oraz paprykę pokrój w cienkie paski i ułóż na kotletach. Następnie mięso zwiń w roladki.
Krok 3
Roladki ułóż na trzech plastrach boczku, a następnie zwiń je w boczek. Następnie każdą roladkę zawiń w arkusz folii aluminiowej posmarowanej oliwą.
Krok 4
Roladki w folii ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj przez 20 minut przewracając co jakiś czas.
Krok 5
Po tym czasie gotowe roladki odwiń ostrożnie z folii i pokrój w grube plastry. Podawaj np. z kaszą i sałatą.
Dobra rada:
Roladki po upieczeniu możesz odwinąć z folii i obsmażyć jeszcze chwile na grillu – boczek będzie rumiany i chrupiący.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek
Grillowane roladki ze schabu, zawijane w wędzony boczek, są propozycją idealną na przyjęcia. Efektownie prezentują się na talerzu, szczególnie kiedy są dodatkowo udekorowane liśćmi rukoli, jarmużu lub szpinaku. Ich przyrządzenie, wbrew pozorom, jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego przede wszystkim mięsa schabowego. Aby łatwo się zwijało, rozbij je dobrze tłuczkiem. Jeśli chcesz podkreślić smak mięsa, natrzyj je czosnkiem, ostrą lub słodką papryką albo gotową mieszanką przypraw do mięs. W schabie umieść pokrojone w cienkie paski warzywa: paprykę oraz ogórka. Do dania możesz dodać także pomidory, seler naciowy czy cukinię. Na koniec roladki zawiń i dodatkowo owiń plastrem wędzonego boczku. Zabezpiecz je folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Ewentualnie, wędzony boczek zastąp inną wędliną o wyrazistym smaku. Przed podaniem roladki pokrój w grube plastry. Świetnie będą smakowały ze świeżym pieczywem, grzankami czosnkowymi oraz sałatą z dodatkiem świeżych seznowych warzyw. Życzymy smacznego.