Zapiekanki z pieczarkami i serem
NOWY PRZEPIS
łatwe
145 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 garść
150 gramów
100 mililitrów
3 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj pieczarki. Pieczarki i ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Przekrój bagietkę wzdłuż na pół. Wymieszaj pieczarki z serem, dodaj przyprawy.
Krok 3
Przygotowany farsz połóż na pieczywie i zapiekaj ok.10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu polej zapiekankę ketchupem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanki z pieczarkami i serem
Macie ochotę na pyszne zapiekanki z pieczarkami i serem? Koniecznie spróbujcie naszego przepisu! To klasyczna wersja zapiekanek z pieczarkami i serem, które zachwycają smakiem. Gwarantujemy, że będziecie zadowoleni i zostaną na dłużej w Waszym menu! Co najlepsze, przygotujecie je w 25 minut. Ta opcja sprawdzi się więc dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Kolejnym plusem tej potrawy jest prostota przygotowania. Nie musicie być kulinarnymi mistrzami, by przyrządzić proste zapiekanki z serem i pieczarkami. Jakie składniki będą Wam potrzebne? Podstawą chrupiącej zapiekanki jest bagietka, którą możecie kupić w każdej piekarni albo upiec w domu. Czy wiedzieliście, że ten rodzaj pieczywa ma również drugą nazwę? Bagietka znana jest także jako bułka paryska i jeden z symboli Francji! Czas ujawnić kolejne składniki. Nasza wersja zawiera również świeże pieczarki. Jeżeli nie jesteście ich zwolennikami, to możecie wymienić ten składnik na coś innego. Czas na ostatni produkt, czyli ser! Nie ma nic lepszego od roztopionego sera. Wybierzcie swój ulubiony rodzaj tego produktu, np. goudę lub cheddar. Po wyjęciu zapiekanek z pieczarkami z piekarnika możecie posypać je świeżym szczypiorkiem i polać ketchupem lub innym wybranym sosem. Gotowe! Przepis na zapiekanki z pieczarkami i serem zawiera porcje dla 4 osób, dlatego to idealna propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny. Chcecie przygotować nasze zapiekanki? A może już to zrobiliście? Jeżeli tak, to koniecznie podzielcie się z nami swoją opinią. Czekamy na Wasze komentarze. Smacznego!