Kulki serowe w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki serowe w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

50 gramów

150 gramów

100 mililitrów

80 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mozzarellę, goudę, natkę pietruszki, pokruszone orzechy włoskie oraz ser śmietankowy. Z powstałej masy uformuj 2 cm wielkości kulki.

Krok 2

W misce wymieszaj mąkę z wodą. W powstałym cieście zanurz pojedynczo każdą z serowych kulek, obtocz je w panierce Knorr.

Krok 3

Serowe kulki obsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj jako ciepłą przekąskę z ulubionym dressingiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do mieszanki serowej możesz użyć dowolnego sera np. sera z niebieską pleśnią. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki serowe w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki serowe w panierceKulki serowe w panierce

Miłośnicy serów! Jesteście z nami? Przygotowaliśmy dla Was coś specjalnego! Zapewne poznaliście już ser w wielu wersjach: na kanapce, toście, pizzy itp. My jednak proponujemy podać go w zupełnie innej formie! Przed Wami kulki serowe w panierce, które zachwycają konsystencją i znakomitym smakiem. W liście składników znajdziecie goudę oraz mozzarellę. Jeżeli jednak macie ulubiony rodzaj sera, którego nie uwzględniliśmy, to śmiało dodajcie go do panierowanych kulek. Warto eksperymentować w kuchni, by poprawić smak każdej przekąski.

Dla kogo?

Panierowane kulki serowe pokocha każdy, kto lubi ciepłe przekąski. To danie zachwyca chrupiącą konsystencją i aksamitnym środkiem. Pycha!

Na jaką okazję?

Przygotujecie kulki serowe w jedyne pół godziny! Jest to więc idealna opcja na szybką, imprezową przekąskę. Podajcie je znajomym na stół, a znikną z talerzy w kilka minut. Warto mieć w zapasach większą ilość składników, bo mogą się przydać do zrobienia tej pysznej i prostej przekąski!

Czy wiesz, że?

Przygotowanie kulek w panierce jest bardzo prostym zadaniem! Podążajcie za naszą recepturą, a z pewnością efekty będą zadowalające każde podniebienie!

Dla urozmaicenia:

Kulki serowe w panierce uwielbiają towarzystwo dipów. W szczególności polecamy przygotowanie sosu czosnkowego lub pomidorowego. Jeżeli jednak nie macie czasu, to dobrze sprawdzi się również klasyczny ketchup, który na ogół każdy z nas posiada w lodówce.