Mozzarella w panierce – przepis: smażone sticks | Przepisy.pl pixel

Mozzarella w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

80 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser mozzarella pokrój w grube na 2 cm plastry, a następnie słupki o długości 4-5 cm każdy.

Mozzarella w panierce - Krok 1

Krok 2

Mąkę wymieszaj z wodą. W tak powstałym cieście zanurz pojedynczo kawałki sera, a następnie obtocz je w panierce chrupiący kurczak z papryką Knorr Fix.

Mozzarella w panierce - Krok 2

Krok 3

Słupki mozzarelli w panierce wrzuć na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor około 2 minuty z każdej strony, aż wyraźnie się zarumieni. Ser podawaj z ulubionym sosem lub dipem.

Mozzarella w panierce - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Żeby panierka mozzarelli mocno nie wchłaniała tłuszczu, upewnij się, że jest on dobrze rozgrzany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mozzarella w panierceMozzarella w panierce

Czy są z nami fani serów? Jeżeli tak, to nie możecie pominąć naszego przepisu mozzarella w panierce. Dlaczego warto spróbować sera w takiej odsłonie? Spieszymy z informacjami! Wspomnijmy o znakomitym smaku i konsystencji panierowanej mozzarelli. Z doświadczenia wiemy, że podgrzany ser stanie się ciągnący i aksamitny. Pycha! Kto wie, być może dołączycie ser mozzarella w panierce do swojego stałego menu?

Dla kogo?

Czas przygotowania mozzarelli w panierce nie przekracza pół godziny. Przepis na ser mozzarella w panierce świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią szybkie rozwiązania w kuchni. Nie musicie również wykazywać się specjalnymi umiejętnościami, ponieważ przepis jest bardzo prosty!

Na jaką okazję?

Smażona mozzarella w panierce to prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem i sprawdzi się w każdej chwili! Szukacie pomysłu na przekąskę w ciągu dnia? Przygotujcie mozzarellę w panierce. A może szykujecie się na spotkanie ze znajomymi? Również sięgnijcie po nasz przepis! To danie nigdy Cię nie zawiedzie.

Czy wiesz, że?

Czas smażenia mozzarelli nie powinien przekroczyć 3 minut z każdej strony! Podczas smażenia szczególną uwagę zwróć na kolor panierki. Ma być złocista, ale nie przypalona! Pilnuj więc czasu smażenia, który jest w tym przypadku bardzo ważny!

Dla urozmaicenia:

Jak zmodyfikować nieco ser mozzarella w panierce? Przepis na tej ciągnący się ser w chrupiącej otoczce możesz wzbogacić o dodatek aromatycznych sosów. Sięgnij po tradycyjny dip czosnkowy lub wykaż się kreatywnością, przyrządzając coś oryginalnego! Co powiesz na aromatyczny sos marinara lub dip ziołowy?