Mozzarella w panierce – przepis: smażone sticks | Przepisy.pl pixel

Mozzarella w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

80 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser mozzarella pokrój w grube na 2 cm plastry, a następnie słupki o długości 4-5 cm każdy.

Mozzarella w panierce - Krok 1

Krok 2

Mąkę wymieszaj z wodą. W tak powstałym cieście zanurz pojedynczo kawałki sera, a następnie obtocz je w panierce chrupiący kurczak z papryką Knorr Fix.

Mozzarella w panierce - Krok 2

Krok 3

Słupki mozzarelli w panierce wrzuć na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor około 2 minuty z każdej strony, aż wyraźnie się zarumieni. Ser podawaj z ulubionym sosem lub dipem.

Mozzarella w panierce - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Żeby panierka mozzarelli mocno nie wchłaniała tłuszczu, upewnij się, że jest on dobrze rozgrzany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mozzarella w panierceMozzarella w panierce

Czy są z nami fani serów? Jeżeli tak, to nie możecie pominąć naszego przepisu mozzarella w panierce. Dlaczego warto spróbować sera w takiej odsłonie? Spieszymy z informacjami! Wspomnijmy o znakomitym smaku i konsystencji panierowanej mozzarelli. Z doświadczenia wiemy, że podgrzany ser stanie się ciągnący i aksamitny. Pycha! Kto wie, być może dołączycie ser mozzarella w panierce do swojego stałego menu?

Dla kogo?

Czas przygotowania mozzarelli w panierce nie przekracza pół godziny. Przepis na ser mozzarella w panierce świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią szybkie rozwiązania w kuchni. Nie musicie również wykazywać się specjalnymi umiejętnościami, ponieważ przepis jest bardzo prosty!

Na jaką okazję?

Smażona mozzarella w panierce to prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem i sprawdzi się w każdej chwili! Szukacie pomysłu na przekąskę w ciągu dnia? Przygotujcie mozzarellę w panierce. A może szykujecie się na spotkanie ze znajomymi? Również sięgnijcie po nasz przepis! To danie nigdy Cię nie zawiedzie.

Czy wiesz, że?

Czas smażenia mozzarelli nie powinien przekroczyć 3 minut z każdej strony! Podczas smażenia szczególną uwagę zwróć na kolor panierki. Ma być złocista, ale nie przypalona! Pilnuj więc czasu smażenia, który jest w tym przypadku bardzo ważny!

Dla urozmaicenia:

Jak zmodyfikować nieco ser mozzarella w panierce? Przepis na tej ciągnący się ser w chrupiącej otoczce możesz wzbogacić o dodatek aromatycznych sosów. Sięgnij po tradycyjny dip czosnkowy lub wykaż się kreatywnością, przyrządzając coś oryginalnego! Co powiesz na aromatyczny sos marinara lub dip ziołowy?