
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
80 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser mozzarella pokrój w grube na 2 cm plastry, a następnie słupki o długości 4-5 cm każdy.

Krok 2
Mąkę wymieszaj z wodą. W tak powstałym cieście zanurz pojedynczo kawałki sera, a następnie obtocz je w panierce chrupiący kurczak z papryką Knorr Fix.

Krok 3
Słupki mozzarelli w panierce wrzuć na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor około 2 minuty z każdej strony, aż wyraźnie się zarumieni. Ser podawaj z ulubionym sosem lub dipem.


Dobra rada:
Żeby panierka mozzarelli mocno nie wchłaniała tłuszczu, upewnij się, że jest on dobrze rozgrzany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mozzarella w panierce
Czy są z nami fani serów? Jeżeli tak, to nie możecie pominąć naszego przepisu mozzarella w panierce. Dlaczego warto spróbować sera w takiej odsłonie? Spieszymy z informacjami! Wspomnijmy o znakomitym smaku i konsystencji panierowanej mozzarelli. Z doświadczenia wiemy, że podgrzany ser stanie się ciągnący i aksamitny. Pycha! Kto wie, być może dołączycie ser mozzarella w panierce do swojego stałego menu?
Dla kogo?
Czas przygotowania mozzarelli w panierce nie przekracza pół godziny. Przepis na ser mozzarella w panierce świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią szybkie rozwiązania w kuchni. Nie musicie również wykazywać się specjalnymi umiejętnościami, ponieważ przepis jest bardzo prosty!
Na jaką okazję?
Smażona mozzarella w panierce to prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem i sprawdzi się w każdej chwili! Szukacie pomysłu na przekąskę w ciągu dnia? Przygotujcie mozzarellę w panierce. A może szykujecie się na spotkanie ze znajomymi? Również sięgnijcie po nasz przepis! To danie nigdy Cię nie zawiedzie.
Czy wiesz, że?
Czas smażenia mozzarelli nie powinien przekroczyć 3 minut z każdej strony! Podczas smażenia szczególną uwagę zwróć na kolor panierki. Ma być złocista, ale nie przypalona! Pilnuj więc czasu smażenia, który jest w tym przypadku bardzo ważny!
Dla urozmaicenia:
Jak zmodyfikować nieco ser mozzarella w panierce? Przepis na tej ciągnący się ser w chrupiącej otoczce możesz wzbogacić o dodatek aromatycznych sosów. Sięgnij po tradycyjny dip czosnkowy lub wykaż się kreatywnością, przyrządzając coś oryginalnego! Co powiesz na aromatyczny sos marinara lub dip ziołowy?