Mozzarella w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

80 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser w grube na 2 cm kawałki o długości 4-5 cm.

Mozzarella w panierce - Krok 1

Krok 2

Mąkę rozmieszaj z wodą, w powstałym cieście zanurz pojedynczo kawałki sera, a następnie obtocz je w panierce Knorr.

Mozzarella w panierce - Krok 2

Krok 3

Mozzarellę smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po około 2 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem.

Mozzarella w panierce - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mozzarella w panierceMozzarella w panierce

Czy są z nami fani serów? Jeżeli tak, to nie możecie pominąć naszego przepisu na mozzarellę w panierce. Dlaczego warto spróbować ser w takiej odsłonie? Spieszymy z informacjami! Wspomnijmy o znakomitym smaku i konsystencji panierowanej mozzarelli. Z doświadczenia wiemy, że podgrzany ser stanie się ciągnący i aksamitny. Pycha! Kto wie, być może dołączycie tę potrawę do swojego stałego menu?

Dla kogo?

Czas przygotowania mozzarelli w panierce nie przekracza pół godziny. Przepis ten świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią szybkie rozwiązania w kuchni. Nie musicie również wykazywać się specjalnymi umiejętnościami, ponieważ przepis ten jest bardzo prosty!

Na jaką okazję?

To prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem i sprawdzi się w każdej chwili! Szukacie pomysłu na przekąskę w ciągu dnia? Przygotujcie mozzarellę w panierce. A może szykujecie się na spotkanie ze znajomymi? Również sięgnijcie po nasz przepis! Danie to nigdy Was nie zawiedzie. 

Czy wiesz, że?

Czas smażenia mozzarelli nie powinien przekroczyć 3 minut z każdej strony! Zwracajcie uwagę na kolor panierki. Ma być ona złocista, ale nie przypalona! Pilnujcie więc czasu smażenia, który jest w tym przypadku bardzo ważny!

Dla urozmaicenia:

Zastanawiacie się, z czym podawać ten ciągnący ser? Mozzarella na ciepło doskonale smakuje w towarzystwie aromatycznych sosów. Możecie więc sięgnąć po tradycyjny dip czosnkowy lub wykazać się kreatywnością! Co powiecie na aromatyczny sos marinara, który pochodzi prosto z Włoch? Ten pomidorowy przysmak idealnie skomponuje się z panierowaną mozzarellą. Nie ma lepszego duetu!