Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
30 mililitrów
125 mililitrów
6 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Kolendrę oraz miętę posiekaj i dodaj do Fixu.
Krok 2
Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowany Fix, czosnek, kurkumę oraz oliwę. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy uformuj 6-8 podłużnych kebabów w kształcie kiełbaski.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem smaż kebaby do momentu, gdy mięso w środku nie będzie już surowe.
Krok 5
Bułki przekrój wzdłuż, rozłóż i posmaruj w środku majonezem. Do każdej z nich włóż po jednym kebabie, podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej