
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
30 mililitrów
125 mililitrów
6 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Kolendrę oraz miętę posiekaj i dodaj do Fixu.
Krok 2
Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowany Fix, czosnek, kurkumę oraz oliwę. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy uformuj 6-8 podłużnych kebabów w kształcie kiełbaski.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem smaż kebaby do momentu, gdy mięso w środku nie będzie już surowe.
Krok 5
Bułki przekrój wzdłuż, rozłóż i posmaruj w środku majonezem. Do każdej z nich włóż po jednym kebabie, podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej