
Składniki
125 mililitrów
0.5 łyżeczki
30 mililitrów
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
4 łyżki
0.5 pęczka
6 sztuk
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Kolendrę oraz miętę posiekaj i dodaj do Fixu.
Krok 2
Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowany Fix, czosnek, kurkumę oraz oliwę. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy uformuj 6-8 podłużnych kebabów w kształcie kiełbaski.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem smaż kebaby do momentu, gdy mięso w środku nie będzie już surowe.
Krok 5
Bułki przekrój wzdłuż, rozłóż i posmaruj w środku majonezem. Do każdej z nich włóż po jednym kebabie, podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej