Kofta kebab dogs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta kebab dogs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

0.5 łyżeczki

30 mililitrów

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

4 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Kolendrę oraz miętę posiekaj i dodaj do Fixu.

Krok 2

Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowany Fix, czosnek, kurkumę oraz oliwę. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 3

Z przygotowanej masy uformuj 6-8 podłużnych kebabów w kształcie kiełbaski.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem smaż kebaby do momentu, gdy mięso w środku nie będzie już surowe.

Krok 5

Bułki przekrój wzdłuż, rozłóż i posmaruj w środku majonezem. Do każdej z nich włóż po jednym kebabie, podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki frittata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej