Kofta kebab dogs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta kebab dogs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

0.5 łyżeczki

30 mililitrów

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

4 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Kolendrę oraz miętę posiekaj i dodaj do Fixu.

Krok 2

Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowany Fix, czosnek, kurkumę oraz oliwę. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 3

Z przygotowanej masy uformuj 6-8 podłużnych kebabów w kształcie kiełbaski.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem smaż kebaby do momentu, gdy mięso w środku nie będzie już surowe.

Krok 5

Bułki przekrój wzdłuż, rozłóż i posmaruj w środku majonezem. Do każdej z nich włóż po jednym kebabie, podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta kebab dogs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej