
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
18 plastrów
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.
Krok 2
Do miski przełóż mięso, posiekaną cebulę oraz natkę. Dodaj Fix, całość wymieszaj.
Krok 3
Z gotowej masy uformuj kulki średnicy 3 cm, a następnie każdą z nich zawiń w plasterek boczku.
Krok 4
Gotowe zawijasy ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podawaj z dipem i chrupiącymi warzywami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej