Bekonowe Petitki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bekonowe Petitki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

18 plastrów

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Do miski przełóż mięso, posiekaną cebulę oraz natkę. Dodaj Fix, całość wymieszaj.

Krok 3

Z gotowej masy uformuj kulki średnicy 3 cm, a następnie każdą z nich zawiń w plasterek boczku.

Krok 4

Gotowe zawijasy ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podawaj z dipem i chrupiącymi warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej