
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
18 plastrów
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.
Krok 2
Do miski przełóż mięso, posiekaną cebulę oraz natkę. Dodaj Fix, całość wymieszaj.
Krok 3
Z gotowej masy uformuj kulki średnicy 3 cm, a następnie każdą z nich zawiń w plasterek boczku.
Krok 4
Gotowe zawijasy ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podawaj z dipem i chrupiącymi warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej