Bekonowe Petitki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bekonowe Petitki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

18 plastrów

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Do miski przełóż mięso, posiekaną cebulę oraz natkę. Dodaj Fix, całość wymieszaj.

Krok 3

Z gotowej masy uformuj kulki średnicy 3 cm, a następnie każdą z nich zawiń w plasterek boczku.

Krok 4

Gotowe zawijasy ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podawaj z dipem i chrupiącymi warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bekonowe Petitki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej