
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
18 plastrów
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.
Krok 2
Do miski przełóż mięso, posiekaną cebulę oraz natkę. Dodaj Fix, całość wymieszaj.
Krok 3
Z gotowej masy uformuj kulki średnicy 3 cm, a następnie każdą z nich zawiń w plasterek boczku.
Krok 4
Gotowe zawijasy ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podawaj z dipem i chrupiącymi warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































