
Składniki
1 sztuka
125 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty.
Krok 2
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj Fix, połowę kolendry i wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki, obtocz je w sezamie, a następnie ułóż w odstępach na blasze wyłożonej pergaminem. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut.
Krok 4
Pomidory, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę, pokrojoną kolendrę i sok z limonki. Dopraw do smaku.
Krok 5
Placki tortilli podgrzej na suchej patelni, pokrój na połówki. Następnie pozwijaj je w rożki. Do rożków nałóż salsę i upieczone mięsne klopsiki. Rożki podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej