Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

125 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty.

Krok 2

Mięso mielone przełóż do miski, dodaj Fix, połowę kolendry i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki, obtocz je w sezamie, a następnie ułóż w odstępach na blasze wyłożonej pergaminem. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut.

Krok 4

Pomidory, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę, pokrojoną kolendrę i sok z limonki. Dopraw do smaku.

Krok 5

Placki tortilli podgrzej na suchej patelni, pokrój na połówki. Następnie pozwijaj je w rożki. Do rożków nałóż salsę i upieczone mięsne klopsiki. Rożki podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe klopsiki w rożkach z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej