
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 pęczka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę zalej trzema litrami wody i gotuj około godziny. Po ugotowaniu wyjmij.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, chili drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano wymieszaj, mięso rozdrobnij.
Krok 4
Jajka pokrój w plasterki.
Krok 5
Warzywa wrzuć do bulionu, gotuj 5 minut.
Krok 6
Dodaj pastę oraz mięso, przypraw solą i tabasco. Serwuj z jajkami i posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej