Hiszpańska zupa z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 pęczka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę zalej trzema litrami wody i gotuj około godziny. Po ugotowaniu wyjmij.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, chili drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano wymieszaj, mięso rozdrobnij.

Krok 4

Jajka pokrój w plasterki.

Krok 5

Warzywa wrzuć do bulionu, gotuj 5 minut.

Krok 6

Dodaj pastę oraz mięso, przypraw solą i tabasco. Serwuj z jajkami i posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej