Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 pęczka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę zalej trzema litrami wody i gotuj około godziny. Po ugotowaniu wyjmij.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, chili drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano wymieszaj, mięso rozdrobnij.
Krok 4
Jajka pokrój w plasterki.
Krok 5
Warzywa wrzuć do bulionu, gotuj 5 minut.
Krok 6
Dodaj pastę oraz mięso, przypraw solą i tabasco. Serwuj z jajkami i posyp natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej