Hiszpańska zupa z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 pęczka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę zalej trzema litrami wody i gotuj około godziny. Po ugotowaniu wyjmij.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, chili drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano wymieszaj, mięso rozdrobnij.

Krok 4

Jajka pokrój w plasterki.

Krok 5

Warzywa wrzuć do bulionu, gotuj 5 minut.

Krok 6

Dodaj pastę oraz mięso, przypraw solą i tabasco. Serwuj z jajkami i posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej