
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso nasmaruj musztardą. Następnie oprósz mąką i obsmaż z dwóch stron na patelni.

Krok 2
W garnku przesmaż pokrojoną w piórka cebulę, dodaj łyżkę mąki i smaż, aż zrobi się szklista. Dodaj usmażone mięso.

Krok 3
Teraz wlej 1 litr wody, dodaj majeranek, liść laurowy, ziele angielskie i Sos do pieczeni ciemny Knorr, który wzbogaci smak dania.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i duś około 20 minut. Na końcu dodaj odrobinę śmietanki i duś jeszcze około 10 minut, aż sos stanie się kremowy.


Dobra rada:
Aby zaostrzyć smak sosu, dodaj pod koniec duszenia szczyptę świeżo zmielonych ziaren pieprzu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszona karkówka
Chcesz zjeść na obiad soczyste i aromatyczne mięso, którego przygotowanie nie zajmie wiele czasu? To dobrze, że trafiłaś na ten przepis. Duszona karkówka z cebulą i ziemniakami to danie, któremu nie można się oprzeć. Świetnie smakuje przyrządzona na grillu, na świeżym powietrzu, ale może też zrobić ją w piekarniku lub udusić w garnku w pysznym sosie. Tak zrobiona karkówka jest soczysta i kusząca, a dzięki naszym przyprawom – pachnie obłędnie. Poprzez dodanie esencji do mięs oraz dwóch łyżek śmietanki danie będzie kremowe i jedwabiste w smaku. Karkówkę możesz podać z ulubionym dodatkiem. Będzie wspaniale smakować nie tylko z ziemniakami, ale także z chlebem, z ryżem czy kaszą. Sałatka z sałaty rzymskiej bądź inna, twoja ulubiona surówka, idealnie będzie współgrać z karkówką. Taki obiad z pewnością przypadnie do gustu twoim domownikom i stanie się stałą pozycją w waszym domowym menu.