
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso nasmaruj musztardą. Następnie oprósz mąką i obsmaż z dwóch stron na patelni.

Krok 2
W garnku przesmaż pokrojoną w piórka cebulę, dodaj łyżkę mąki i smaż, aż zrobi się szklista. Dodaj usmażone mięso.

Krok 3
Teraz wlej 1 litr wody, dodaj majeranek, liść laurowy, ziele angielskie i Sos do pieczeni ciemny Knorr, który wzbogaci smak dania.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i duś około 20 minut. Na końcu dodaj odrobinę śmietanki i duś jeszcze około 10 minut, aż sos stanie się kremowy.


Dobra rada:
Aby zaostrzyć smak sosu, dodaj pod koniec duszenia szczyptę świeżo zmielonych ziaren pieprzu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Duszona karkówka
Duszona karkówka
Chcesz zjeść na obiad soczyste i aromatyczne mięso, którego przygotowanie nie zajmie wiele czasu? To dobrze, że trafiłaś na ten przepis. Duszona karkówka z cebulą i ziemniakami to danie, któremu nie można się oprzeć. Świetnie smakuje przyrządzona na grillu, na świeżym powietrzu, ale może też zrobić ją w piekarniku lub udusić w garnku w pysznym sosie. Tak zrobiona karkówka jest soczysta i kusząca, a dzięki naszym przyprawom – pachnie obłędnie. Poprzez dodanie esencji do mięs oraz dwóch łyżek śmietanki danie będzie kremowe i jedwabiste w smaku. Karkówkę możesz podać z ulubionym dodatkiem. Będzie wspaniale smakować nie tylko z ziemniakami, ale także z chlebem, z ryżem czy kaszą. Sałatka z sałaty rzymskiej bądź inna, twoja ulubiona surówka, idealnie będzie współgrać z karkówką. Taki obiad z pewnością przypadnie do gustu twoim domownikom i stanie się stałą pozycją w waszym domowym menu.






































