Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 pęczka

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wkładamy łososia, włoszczyznę i bouquet garni a także mini kostki Knorr i gotujemy ok 30 minut.

Krok 2

Przecedzamy zupę.

Krok 3

Dodajemy posiekany koper włoski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej