Rosół z pierogami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rosół z pierogami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 łyżka

80 gramów

1 sztuka

80 gramów

100 gramów

80 gramów

5 sztuk

100 mililitrów

2 sztuki

300 gramów

5 sztuk

200 gramów

60 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój cebulę na pół i połóż przekrojoną częścią na palniku i odczekaj do czasy gdy zbrązowieje. 2,5 litra osolonej wody zagotuj. Po czym włóż do niej mięso, liść laurowy, pieprz, natkę i cebulę i gotuj na małym ogniu przez maksimum 2 godziny. Zbieraj od czasu do czasu pianę z wierzchu.

Krok 2

Por, seler i marchewkę pokrój na kawałki i włóż do rosołu na 40 minut przed końcem gotowania. Przecedź go.

Krok 3

Włóż pierogi do gotującego się rosołu i pozostaw ja na małym ogniu na 15 minut.

Krok 4

Ciasto na pierogi: Na stolnicę wysyp mąkę robiąc pośrodku niej zgłębienie. Wbij do niej jajka z solą i pieprzem. Wymieszaj równocześnie zagarniaj więcej mąki. Ciasto zagnieć, uformuj kulę i odczekaj 15 minut.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i powycinaj prostokąty 6x12 cm. Ich brzegi posmaruj białkiem mocno i mocno dociśnij.

Krok 6

Nadzienie: Zblanszuj szpinak, przelej wodą, odciśnij i mocno posiekaj.

Krok 7

Pokrój bułki w kostkę i namocz w mleku. Pokrój w kostkę boczek.

Krok 8

Na maśle podsmaż cebulę i dymkę. Wymieszaj z kiełbasą jajkami i przyprawami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej