
Składniki
60 gramów
1 łyżka
80 gramów
1 sztuka
80 gramów
100 gramów
80 gramów
5 sztuk
100 mililitrów
2 sztuki
300 gramów
5 sztuk
200 gramów
60 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój cebulę na pół i połóż przekrojoną częścią na palniku i odczekaj do czasy gdy zbrązowieje. 2,5 litra osolonej wody zagotuj. Po czym włóż do niej mięso, liść laurowy, pieprz, natkę i cebulę i gotuj na małym ogniu przez maksimum 2 godziny. Zbieraj od czasu do czasu pianę z wierzchu.
Krok 2
Por, seler i marchewkę pokrój na kawałki i włóż do rosołu na 40 minut przed końcem gotowania. Przecedź go.
Krok 3
Włóż pierogi do gotującego się rosołu i pozostaw ja na małym ogniu na 15 minut.
Krok 4
Ciasto na pierogi: Na stolnicę wysyp mąkę robiąc pośrodku niej zgłębienie. Wbij do niej jajka z solą i pieprzem. Wymieszaj równocześnie zagarniaj więcej mąki. Ciasto zagnieć, uformuj kulę i odczekaj 15 minut.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto i powycinaj prostokąty 6x12 cm. Ich brzegi posmaruj białkiem mocno i mocno dociśnij.
Krok 6
Nadzienie: Zblanszuj szpinak, przelej wodą, odciśnij i mocno posiekaj.
Krok 7
Pokrój bułki w kostkę i namocz w mleku. Pokrój w kostkę boczek.
Krok 8
Na maśle podsmaż cebulę i dymkę. Wymieszaj z kiełbasą jajkami i przyprawami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej