Rosół z pierogami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z pierogami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 łyżka

80 gramów

1 sztuka

80 gramów

100 gramów

80 gramów

5 sztuk

100 mililitrów

2 sztuki

300 gramów

5 sztuk

200 gramów

60 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój cebulę na pół i połóż przekrojoną częścią na palniku i odczekaj do czasy gdy zbrązowieje. 2,5 litra osolonej wody zagotuj. Po czym włóż do niej mięso, liść laurowy, pieprz, natkę i cebulę i gotuj na małym ogniu przez maksimum 2 godziny. Zbieraj od czasu do czasu pianę z wierzchu.

Krok 2

Por, seler i marchewkę pokrój na kawałki i włóż do rosołu na 40 minut przed końcem gotowania. Przecedź go.

Krok 3

Włóż pierogi do gotującego się rosołu i pozostaw ja na małym ogniu na 15 minut.

Krok 4

Ciasto na pierogi: Na stolnicę wysyp mąkę robiąc pośrodku niej zgłębienie. Wbij do niej jajka z solą i pieprzem. Wymieszaj równocześnie zagarniaj więcej mąki. Ciasto zagnieć, uformuj kulę i odczekaj 15 minut.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i powycinaj prostokąty 6x12 cm. Ich brzegi posmaruj białkiem mocno i mocno dociśnij.

Krok 6

Nadzienie: Zblanszuj szpinak, przelej wodą, odciśnij i mocno posiekaj.

Krok 7

Pokrój bułki w kostkę i namocz w mleku. Pokrój w kostkę boczek.

Krok 8

Na maśle podsmaż cebulę i dymkę. Wymieszaj z kiełbasą jajkami i przyprawami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z pierogami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej