Rosół grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół grzybowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

231 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz i ugotuj z włoszczyzną i miętą ogrodową.

Rosół grzybowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Rosół grzybowy - Krok 2

Krok 3

Przecedź i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Rosół grzybowy - Krok 3

Krok 4

Wybierz małe ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Obierz, ugotuj, rozłóż na talerze i zalej gorącym rosołem.

Rosół grzybowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół grzybowyRosół grzybowy

Klarowna, delikatna i pięknie pachnąca zupa na stole wigilijnym to wspaniałe rozpoczęcie wspólnego posiłku. Powinna się znaleźć w świątecznym menu tych, którzy cenią sobie tradycyjne polskie dania. Przygotujesz ją dosyć szybko, co nie jest bez znaczenia w natłoku bożonarodzeniowych zadań do wykonania. Kuchnia jest tym miejscem, które przed świętami staje się centrum dowodzenia w każdym polskim domu. Rozchodzące się stamtąd zapachy przypominają, dlaczego tak bardzo lubimy atmosferę przygotowań. Rosół grzybowy to niezwykle esencjonalna zupa o charakterystycznym aromacie. Aby ją przygotować, wystarczą tylko grzyby i trochę warzyw. Możesz również dodać grzybową kostkę bulionową, która dodatkowo podkreśli jej smak. Taki rosół najlepiej podać z plastrami ziemniaków. Wielbiciele makaronów mogą zastąpić je łazankami.