Rosół grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół grzybowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

231 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz i ugotuj z włoszczyzną i miętą ogrodową.

Rosół grzybowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Rosół grzybowy - Krok 2

Krok 3

Przecedź i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Rosół grzybowy - Krok 3

Krok 4

Wybierz małe ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Obierz, ugotuj, rozłóż na talerze i zalej gorącym rosołem.

Rosół grzybowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół grzybowyRosół grzybowy

Klarowna, delikatna i pięknie pachnąca zupa na stole wigilijnym to wspaniałe rozpoczęcie wspólnego posiłku. Powinna się znaleźć w świątecznym menu tych, którzy cenią sobie tradycyjne polskie dania. Przygotujesz ją dosyć szybko, co nie jest bez znaczenia w natłoku bożonarodzeniowych zadań do wykonania. Kuchnia jest tym miejscem, które przed świętami staje się centrum dowodzenia w każdym polskim domu. Rozchodzące się stamtąd zapachy przypominają, dlaczego tak bardzo lubimy atmosferę przygotowań. Rosół grzybowy to niezwykle esencjonalna zupa o charakterystycznym aromacie. Aby ją przygotować, wystarczą tylko grzyby i trochę warzyw. Możesz również dodać grzybową kostkę bulionową, która dodatkowo podkreśli jej smak. Taki rosół najlepiej podać z plastrami ziemniaków. Wielbiciele makaronów mogą zastąpić je łazankami.