Rosół grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rosół grzybowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

229 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz i ugotuj z włoszczyzną i miętą ogrodową.

Rosół grzybowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Rosół grzybowy - Krok 2

Krok 3

Przecedź i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Rosół grzybowy - Krok 3

Krok 4

Wybierz małe ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Obierz, ugotuj, rozłóż na talerze i zalej gorącym rosołem.

Rosół grzybowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół grzybowyRosół grzybowy

Klarowna, delikatna i pięknie pachnąca zupa na stole wigilijnym to wspaniałe rozpoczęcie wspólnego posiłku. Powinna się znaleźć w świątecznym menu tych, którzy cenią sobie tradycyjne polskie dania. Przygotujesz ją dosyć szybko, co nie jest bez znaczenia w natłoku bożonarodzeniowych zadań do wykonania. Kuchnia jest tym miejscem, które przed świętami staje się centrum dowodzenia w każdym polskim domu. Rozchodzące się stamtąd zapachy przypominają, dlaczego tak bardzo lubimy atmosferę przygotowań. Rosół grzybowy to niezwykle esencjonalna zupa o charakterystycznym aromacie. Aby ją przygotować, wystarczą tylko grzyby i trochę warzyw. Możesz również dodać grzybową kostkę bulionową, która dodatkowo podkreśli jej smak. Taki rosół najlepiej podać z plastrami ziemniaków. Wielbiciele makaronów mogą zastąpić je łazankami.