Rosół grzybowy

- Krok 1Grzyby namocz i ugotuj z włoszczyzną i miętą ogrodową.
- Krok 2Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr.
- Krok 3Przecedź i dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Krok 4Wybierz małe ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Obierz, ugotuj, rozłóż na talerze i zalej gorącym rosołem.

Klarowna, delikatna i pięknie pachnąca zupa na stole wigilijnym to wspaniałe rozpoczęcie wspólnego posiłku. Powinna się znaleźć w świątecznym menu tych, którzy cenią sobie tradycyjne polskie dania. Przygotujesz ją dosyć szybko, co nie jest bez znaczenia w natłoku bożonarodzeniowych zadań do wykonania. Kuchnia jest tym miejscem, które przed świętami staje się centrum dowodzenia w każdym polskim domu. Rozchodzące się stamtąd zapachy przypominają, dlaczego tak bardzo lubimy atmosferę przygotowań. Rosół grzybowy to niezwykle esencjonalna zupa o charakterystycznym aromacie. Aby ją przygotować, wystarczą tylko grzyby i trochę warzyw. Możesz również dodać grzybową kostkę bulionową, która dodatkowo podkreśli jej smak. Taki rosół najlepiej podać z plastrami ziemniaków. Wielbiciele makaronów mogą zastąpić je łazankami.