
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój seler, marchew i pietruszkę w kostkę. Ugotuj grzyby z włoszczyzną, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2
Dodaj zasmażkę Knorr.

Krok 3
Dopraw zupę śmietaną i posyp zieloną pietruszką. Podawaj z pszennym chlebem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Maczanka grzybowa
Jeśli lubisz intensywny smak grzybów, koniecznie wypróbuj przepis na smaczną maczankę grzybową. Zupa idealnie nadaje się zarówno na wigilijną kolację, jak i na obiad w ciągu tygodnia. Do jej przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. suszonych grzybów, marchwi, pietruszki oraz śmietany. Wszystkie warzywa (marchew, pietruszkę i seler) pokrój w kostkę. Następnie umieść je w garnku, zalej zimną wodą i gotuj razem z grzybami. Nie zapomnij, by pod koniec gotowania dodać do wywaru ciemną zasmażkę. Gotową zupę rozlej do głębokich talerzy i podawaj udekorowaną keksem gęstej śmietany oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak dania, dopraw zupę świeżo zmielonym czarnym pieprzem, suszonym oregano lub gałązką lubczyku. Idealnym dodatkiem do maczanki grzybowej będzie domowy chleb z chrupiącą skórką. Pamiętaj, że zupę możesz także serwować razem z ziemniakami lub makaronem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj intensywną w smaku maczankę grzybową. Koniecznie według naszego przepisu. Smacznego!


































