Maczanka grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Maczanka grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

69 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój seler, marchew i pietruszkę w kostkę. Ugotuj grzyby z włoszczyzną, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Maczanka grzybowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj zasmażkę Knorr.

Maczanka grzybowa - Krok 2

Krok 3

Dopraw zupę śmietaną i posyp zieloną pietruszką. Podawaj z pszennym chlebem.

Maczanka grzybowa - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maczanka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybowa po męsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Maczanka grzybowaMaczanka grzybowa

Jeśli lubisz intensywny smak grzybów, koniecznie wypróbuj przepis na smaczną maczankę grzybową. Zupa idealnie nadaje się zarówno na wigilijną kolację, jak i na obiad w ciągu tygodnia. Do jej przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. suszonych grzybów, marchwi, pietruszki oraz śmietany. Wszystkie warzywa (marchew, pietruszkę i seler) pokrój w kostkę. Następnie umieść je w garnku, zalej zimną wodą i gotuj razem z grzybami. Nie zapomnij, by pod koniec gotowania dodać do wywaru ciemną zasmażkę. Gotową zupę rozlej do głębokich talerzy i podawaj udekorowaną keksem gęstej śmietany oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak dania, dopraw zupę świeżo zmielonym czarnym pieprzem, suszonym oregano lub gałązką lubczyku. Idealnym dodatkiem do maczanki grzybowej będzie domowy chleb z chrupiącą skórką. Pamiętaj, że zupę możesz także serwować razem z ziemniakami lub makaronem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj intensywną w smaku maczankę grzybową. Koniecznie według naszego przepisu. Smacznego!