
Składniki
1.5 litra
4 sztuki
2 sztuki
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.
Krok 2
Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.
Krok 3
Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.
Krok 4
Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.
Krok 5
Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
Krok 6
Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.
Krok 7
Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej