
Składniki
1.5 litra
4 sztuki
2 sztuki
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.

Krok 2
Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3
Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.

Krok 4
Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.

Krok 5
Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 6
Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.

Krok 7
Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej