
Składniki
1.5 litra
4 sztuki
2 sztuki
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.

Krok 2
Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3
Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.

Krok 4
Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.

Krok 5
Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 6
Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.

Krok 7
Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej