Polewka grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polewka grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

119 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

4 sztuki

2 sztuki

5 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.

Polewka grzybowa - Krok 1

Krok 2

Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Polewka grzybowa - Krok 2

Krok 3

Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.

Polewka grzybowa - Krok 3

Krok 4

Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.

Polewka grzybowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Polewka grzybowa - Krok 5

Krok 6

Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.

Polewka grzybowa - Krok 6

Krok 7

Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.

Polewka grzybowa - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej