Polewka grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

119 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

4 sztuki

2 sztuki

5 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.

Polewka grzybowa - Krok 1

Krok 2

Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Polewka grzybowa - Krok 2

Krok 3

Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.

Polewka grzybowa - Krok 3

Krok 4

Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.

Polewka grzybowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Polewka grzybowa - Krok 5

Krok 6

Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.

Polewka grzybowa - Krok 6

Krok 7

Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.

Polewka grzybowa - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej