Polewka grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

4 sztuki

2 sztuki

5 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.

Polewka grzybowa - Krok 1

Krok 2

Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Polewka grzybowa - Krok 2

Krok 3

Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.

Polewka grzybowa - Krok 3

Krok 4

Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.

Polewka grzybowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Polewka grzybowa - Krok 5

Krok 6

Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.

Polewka grzybowa - Krok 6

Krok 7

Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.

Polewka grzybowa - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka grzybowaPolewka grzybowa

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.