Składniki
1.5 litra
4 sztuki
2 sztuki
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Knorr.
Krok 2
Opłucz rodzynki. Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.
Krok 3
Chleb pokrój w kostkę, następnie podsmaż na tłuszczu.
Krok 4
Lekko zrumieniony chleb dodaj do rosołu.
Krok 5
Dodaj grzyby, opłukane rodzynki i dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
Krok 6
Jajka pokrój na kawałki i zalej polewką.
Krok 7
Posyp natką pietruszki. Polewkę grzybową podawaj zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej