
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
50 dekagramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
2 dekagramy
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostki bulionowej Knorr przygotuj wywar.

Krok 2
Oczyść i opłucz grzyby. Pokrój w paski. Następnie usmaż. Jeśli używasz mrożonych, lekko je rozmroź.

Krok 3
Dodaj wrzący wywar. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy.

Krok 4
Przygotuj Kremową zupę borowikową Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj kilka minut.

Krok 5
Ugotowane jajka pokrój w ćwiartki. Połącz żółtka z niewielką ilością gorącej zupy i dodaj do garnka, dopraw do smaku. Zupę borowikową podawaj z jajkami i posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa borowikowa
Zupa borowikowa jest tak gęsta i wyrazista, że sprawdzi się nie tylko jako pierwsze danie obiadowe, ale i samodzielna potrawa. Przygotowuje się ją z grzybów świeżych lub suszonych. Podsmażane zyskują jeszcze bardziej intensywny smak. Łączy się je z bulionem, śmietaną oraz mąką i przyprawami. Przywołującą aromaty sezonu grzybowego zupę serwuje się z pokrojonym w ćwiartki gotowanym jajkiem, a także posypaną natką pietruszki. Będzie się również świetnie komponowała z gotowanymi ziemniakami, makaronem typu łazanki lub groszkiem ptysiowym. Dobrą propozycją jest podanie jej z grillowaną bagietką lub posypanie dania ziołowymi grzankami. Zupa borowikowa będzie też apetycznie wyglądała, jeśli podasz ją z kleksem śmietany udekorowanym kilkoma liśćmi rukoli. Dzięki tego dodatkowi zyska łagodny, kremowy akcent. Potrawa będzie równie smaczna, jeśli zrobisz ją z mrożonych grzybów. Przygotuj tę jesienną zupę, która sprawdzi się również poza sezonem. W przepisie znajdziesz informację, jak ją przyrządzić krok po kroku.