
Składniki
10 dekagramów
1 sztuka
50 dekagramów
1 sztuka
15 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj 1,5 litra wywaru używając kostek rosołowych Bulion na włoszczyźnie oraz Rosół z kury Knorr.

Krok 2
Buraki umyj, ugotuj, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Rozmroź owoce, następnie przetrzyj je.

Krok 4
Wymieszaj śmietanę z mąką i wraz z burakami i owocami dodaj do wywaru. Gotuj 10 minut.

Krok 5
Żółtka utrzyj i wlewaj do nich powoli barszcz, energicznie mieszając trzepaczką.

Krok 6
Szynkę pokrój w paski, połącz z całością, po czym dopraw do smaku. Gotowy barszcz z owocami podawaj z pieczonymi ziemniakami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz z owocami jagodowymi
Barszcz czerwony z owocami jagodowymi to doskonała propozycja dla miłośników wyrazistych zup. Jest nie tylko smaczny, ale również uniwersalny – możesz go podać zarówno na świąteczną kolację, jak i na obiad w ciągu tygodnia. Głównymi składnikami barszczu są m.in.: starte buraki, mąka pszenna, jajka, śmietana i bulion na włoszczyźnie. Jako dodatek doskonale sprawdzą się mrożone owoce jagodowe oraz szynka. Ugotowane i starte buraki dodaj do wywaru razem ze śmietaną, mąką oraz owocami i gotuj przez kilka minut. Następnie do utartych żółtek powoli wlewaj barszcz, cały czas mieszając. By podkreślić smak dania, dorzuć kilka kawałków szynki, a całość dopraw ulubionymi przyprawami, np. majerankiem, świeżo mielonym pieprzem czy kolendrą. Pamiętaj, że przepis na barszcz możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując owoce jagodowe śliwkami. Gotową potrawę udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj razem z pieczonymi ziemniakami. Przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z owocami według tego przepisu i ciesz się jego smakiem.