Barszcz z owocami jagodowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

99 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 szklanki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 1,5 litra wywaru używając kostek rosołowych Bulion na włoszczyźnie oraz Rosół z kury Knorr.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 1

Krok 2

Buraki umyj, ugotuj, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 2

Krok 3

Rozmroź owoce, następnie przetrzyj je.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj śmietanę z mąką i wraz z burakami i owocami dodaj do wywaru. Gotuj 10 minut.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 4

Krok 5

Żółtka utrzyj i wlewaj do nich powoli barszcz, energicznie mieszając trzepaczką.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 5

Krok 6

Szynkę pokrój w paski, połącz z całością, po czym dopraw do smaku. Gotowy barszcz z owocami podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Oliwier Szapański

    Oliwier Szapański, 10.08.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z bobu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z owocami jagodowymiBarszcz z owocami jagodowymi

Barszcz czerwony z owocami jagodowymi to doskonała propozycja dla miłośników wyrazistych zup. Jest nie tylko smaczny, ale również uniwersalny – możesz go podać zarówno na świąteczną kolację, jak i na obiad w ciągu tygodnia. Głównymi składnikami barszczu są m.in.: starte buraki, mąka pszenna, jajka, śmietana i bulion na włoszczyźnie. Jako dodatek doskonale sprawdzą się mrożone owoce jagodowe oraz szynka. Ugotowane i starte buraki dodaj do wywaru razem ze śmietaną, mąką oraz owocami i gotuj przez kilka minut. Następnie do utartych żółtek powoli wlewaj barszcz, cały czas mieszając. By podkreślić smak dania, dorzuć kilka kawałków szynki, a całość dopraw ulubionymi przyprawami, np. majerankiem, świeżo mielonym pieprzem czy kolendrą. Pamiętaj, że przepis na barszcz możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując owoce jagodowe śliwkami. Gotową potrawę udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj razem z pieczonymi ziemniakami. Przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z owocami według tego przepisu i ciesz się jego smakiem.