Barszcz z owocami jagodowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z owocami jagodowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 szklanki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 1,5 litra wywaru używając kostek rosołowych Bulion na włoszczyźnie oraz Rosół z kury Knorr.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 1

Krok 2

Buraki umyj, ugotuj, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 2

Krok 3

Rozmroź owoce, następnie przetrzyj je.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj śmietanę z mąką i wraz z burakami i owocami dodaj do wywaru. Gotuj 10 minut.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 4

Krok 5

Żółtka utrzyj i wlewaj do nich powoli barszcz, energicznie mieszając trzepaczką.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 5

Krok 6

Szynkę pokrój w paski, połącz z całością, po czym dopraw do smaku. Gotowy barszcz z owocami podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Oliwier Szapański

    Oliwier Szapański , 10.08.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z dyni z curry
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z owocami jagodowymiBarszcz z owocami jagodowymi

Barszcz czerwony z owocami jagodowymi to doskonała propozycja dla miłośników wyrazistych zup. Jest nie tylko smaczny, ale również uniwersalny – możesz go podać zarówno na świąteczną kolację, jak i na obiad w ciągu tygodnia. Głównymi składnikami barszczu są m.in.: starte buraki, mąka pszenna, jajka, śmietana i bulion na włoszczyźnie. Jako dodatek doskonale sprawdzą się mrożone owoce jagodowe oraz szynka. Ugotowane i starte buraki dodaj do wywaru razem ze śmietaną, mąką oraz owocami i gotuj przez kilka minut. Następnie do utartych żółtek powoli wlewaj barszcz, cały czas mieszając. By podkreślić smak dania, dorzuć kilka kawałków szynki, a całość dopraw ulubionymi przyprawami, np. majerankiem, świeżo mielonym pieprzem czy kolendrą. Pamiętaj, że przepis na barszcz możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując owoce jagodowe śliwkami. Gotową potrawę udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj razem z pieczonymi ziemniakami. Przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z owocami według tego przepisu i ciesz się jego smakiem.