Barszcz z owocami jagodowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz z owocami jagodowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

99 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 szklanki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 1,5 litra wywaru używając kostek rosołowych Bulion na włoszczyźnie oraz Rosół z kury Knorr.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 1

Krok 2

Buraki umyj, ugotuj, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 2

Krok 3

Rozmroź owoce, następnie przetrzyj je.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj śmietanę z mąką i wraz z burakami i owocami dodaj do wywaru. Gotuj 10 minut.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 4

Krok 5

Żółtka utrzyj i wlewaj do nich powoli barszcz, energicznie mieszając trzepaczką.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 5

Krok 6

Szynkę pokrój w paski, połącz z całością, po czym dopraw do smaku. Gotowy barszcz z owocami podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Barszcz z owocami jagodowymi - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Oliwier Szapański

    Oliwier Szapański , 10.08.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z owocami jagodowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z owocami jagodowymiBarszcz z owocami jagodowymi

Barszcz czerwony z owocami jagodowymi to doskonała propozycja dla miłośników wyrazistych zup. Jest nie tylko smaczny, ale również uniwersalny – możesz go podać zarówno na świąteczną kolację, jak i na obiad w ciągu tygodnia. Głównymi składnikami barszczu są m.in.: starte buraki, mąka pszenna, jajka, śmietana i bulion na włoszczyźnie. Jako dodatek doskonale sprawdzą się mrożone owoce jagodowe oraz szynka. Ugotowane i starte buraki dodaj do wywaru razem ze śmietaną, mąką oraz owocami i gotuj przez kilka minut. Następnie do utartych żółtek powoli wlewaj barszcz, cały czas mieszając. By podkreślić smak dania, dorzuć kilka kawałków szynki, a całość dopraw ulubionymi przyprawami, np. majerankiem, świeżo mielonym pieprzem czy kolendrą. Pamiętaj, że przepis na barszcz możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując owoce jagodowe śliwkami. Gotową potrawę udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj razem z pieczonymi ziemniakami. Przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z owocami według tego przepisu i ciesz się jego smakiem.