
Składniki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
200 gramów
2 ziarna
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.

Krok 2
Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.

Krok 4
Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa fasolowa na kiełbasie
Zupa fasolowa na kiełbasie nie może umknąć twojej uwadze, jeśli szukasz przepisu na udany obiad. Tym bardziej, że biała fasola należy do składników, które doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju potraw na bazie ziemniaków i kiełbasy. Ta propozycja zupy z całą pewnością zaspokoi wymagania nawet wybrednych smakoszy. Esencjonalny bulion z dodatkiem gotowanych ziemniaczków, marchewki i białej fasoli z puszki to idealne danie na chłodne lub deszczowe dni, kiedy za oknem szaro. Kolorowy i pachnący talerz zupy poprawi humor i postawi na nogi. Ważnym dodatkiem jest kiełbasa. Wybierz taką, która została lekko podwędzona, co nie jest bez znaczenia dla smaku twojej zupy. Delikatny aromat dymu kiełbasa podczas gotowania odda wywarowi. Domownicy zasiądą do stołu przywołani wspaniałym zapachem z kuchni.