Zupa fasolowa z kiełbasą i ziemniakami - z puszki | Przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa na kiełbasie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
297 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

200 gramów

2 ziarna

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 1

Krok 2

Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 2

Krok 3

Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 17.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ojciec Szymonka

    Krzysztof Ojciec Szymonka , 30.01.2016

    zupka pyszna, błyskawiczna :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z Pak choi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowa na kiełbasie Zupa fasolowa na kiełbasie

Zupa fasolowa na kiełbasie nie może umknąć twojej uwadze, jeśli szukasz przepisu na udany obiad. Tym bardziej, że biała fasola należy do składników, które doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju potraw na bazie ziemniaków i kiełbasy. Ta propozycja zupy z całą pewnością zaspokoi wymagania nawet wybrednych smakoszy. Esencjonalny bulion z dodatkiem gotowanych ziemniaczków, marchewki i białej fasoli z puszki to idealne danie na chłodne lub deszczowe dni, kiedy za oknem szaro. Kolorowy i pachnący talerz zupy poprawi humor i postawi na nogi. Ważnym dodatkiem jest kiełbasa. Wybierz taką, która została lekko podwędzona, co nie jest bez znaczenia dla smaku twojej zupy. Delikatny aromat dymu kiełbasa podczas gotowania odda wywarowi. Domownicy zasiądą do stołu przywołani wspaniałym zapachem z kuchni.