
Składniki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
200 gramów
2 ziarna
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.

Krok 2
Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.

Krok 4
Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa fasolowa na kiełbasie
Zupa fasolowa na kiełbasie nie może umknąć twojej uwadze, jeśli szukasz przepisu na udany obiad. Tym bardziej, że biała fasola należy do składników, które doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju potraw na bazie ziemniaków i kiełbasy. Ta propozycja zupy z całą pewnością zaspokoi wymagania nawet wybrednych smakoszy. Esencjonalny bulion z dodatkiem gotowanych ziemniaczków, marchewki i białej fasoli z puszki to idealne danie na chłodne lub deszczowe dni, kiedy za oknem szaro. Kolorowy i pachnący talerz zupy poprawi humor i postawi na nogi. Ważnym dodatkiem jest kiełbasa. Wybierz taką, która została lekko podwędzona, co nie jest bez znaczenia dla smaku twojej zupy. Delikatny aromat dymu kiełbasa podczas gotowania odda wywarowi. Domownicy zasiądą do stołu przywołani wspaniałym zapachem z kuchni.



































