Zupa grzybowa w orientalnym stylu video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
249 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie.

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pierś z kurczaka obsmaż na patelni z olejem sezamowy. Ostudź i pokrój w kostkę.

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Grzyby shitake sparz w gotującej się wodzie i pokrój na mniejsze kawałki.

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Zupę grzybową Knorr przygotuj według proporcji podanych na opakowaniu.

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W miseczce na dnie umieść makaron, pokrojone w plastry grzyby shitake, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i tofu. Dodaj dwa plasterki czosnku, całość zalej gotującą się zupą Knorr.

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Zupę dopraw sosem sojowym i podawaj posypaną kolendrą i szczypiorem pokrojonym w 2 centymetrowe kawałki.

Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Michalina Lewandowska

    Michalina Lewandowska , 31.05.2017

    Wygląda świetnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEOZupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO

Popularna zupa grzybowa może być przyrządzana na wiele sposobów. Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznej wersji, dobrą propozycją będzie przygotowanie jej w orientalnym stylu. Egzotyczny charakter nadają daniu grzyby shitake i makaron ryżowy. Pozostałe składniki, które tworzą tę potrawę, to podsmażona pierś z kurczaka, ser tofu, sos sojowy, olej sezamowy, pęczek szczypiorku i kolendry oraz czosnek. Grzyby shitake wystarczy sparzyć przez kilka minut i pokroić w paseczki. Są wyraziste, dlatego doskonale komponują się z delikatnym tofu. Jeśli wolisz, wykorzystaj marynowaną wersję tego sera. Makron ryżowy gotuje się kilka minut lub tylko zalewa wrzątkiem – w zależności od rodzaju. Przyrządzenie zupy grzybowej w orientalnym stylu nie wymaga więc skomplikowanych przygotowań i nie zajmuje wiele czasu. Dodatkowo potrawę można posypać prażonym sezamem lub płatkami migdałów. Będzie świetnie komponowała się zwłaszcza z białym, delikatnym pieczywem. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni odrobinę orientalnych inspiracji, wypróbuj ten przepis!