Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO
łatwe
294 osoby zapisały
Składniki
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Pierś z kurczaka obsmaż na patelni z olejem sezamowy. Ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 3
Grzyby shitake sparz w gotującej się wodzie i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4
Zupę grzybową Knorr przygotuj według proporcji podanych na opakowaniu.

Krok 5
W miseczce na dnie umieść makaron, pokrojone w plastry grzyby shitake, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i tofu. Dodaj dwa plasterki czosnku, całość zalej gotującą się zupą Knorr.

Krok 6
Zupę dopraw sosem sojowym i podawaj posypaną kolendrą i szczypiorem pokrojonym w 2 centymetrowe kawałki.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO
Popularna zupa grzybowa może być przyrządzana na wiele sposobów. Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznej wersji, dobrą propozycją będzie przygotowanie jej w orientalnym stylu. Egzotyczny charakter nadają daniu grzyby shitake i makaron ryżowy. Pozostałe składniki, które tworzą tę potrawę, to podsmażona pierś z kurczaka, ser tofu, sos sojowy, olej sezamowy, pęczek szczypiorku i kolendry oraz czosnek. Grzyby shitake wystarczy sparzyć przez kilka minut i pokroić w paseczki. Są wyraziste, dlatego doskonale komponują się z delikatnym tofu. Jeśli wolisz, wykorzystaj marynowaną wersję tego sera. Makron ryżowy gotuje się kilka minut lub tylko zalewa wrzątkiem – w zależności od rodzaju. Przyrządzenie zupy grzybowej w orientalnym stylu nie wymaga więc skomplikowanych przygotowań i nie zajmuje wiele czasu. Dodatkowo potrawę można posypać prażonym sezamem lub płatkami migdałów. Będzie świetnie komponowała się zwłaszcza z białym, delikatnym pieczywem. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni odrobinę orientalnych inspiracji, wypróbuj ten przepis!