Składniki
100 gramów
1 litr
1 szklanka
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
3 ziarna
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.
Krok 2
Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.
Krok 3
Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.
Krok 4
Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej