
Składniki
3 ziarna
100 gramów
1 szklanka
null
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.
Krok 2
Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.
Krok 3
Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.
Krok 4
Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej