PRZEPISY.PL

Zupa grzybowa ze śmietaną

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • suszone grzyby100 g
  • rosół na włoszczyźnie1 l
  • śmietana kwaśna1 szklanka
  • mąka pszenna1 szklanka
  • mleko2 łyżki
  • jagody jałowca2 szt
  • czarny pieprz3 ziarna
  • sól
    • Krok 1

      Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.
    • Krok 2

      Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.
    • Krok 3

      Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.
    • Krok 4

      Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    179
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    317
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    712
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    5
    Łatwe
    164
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe