Zupa grzybowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

100 gramów

1 szklanka

null

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.

Krok 2

Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.

Krok 3

Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.

Krok 4

Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej