Zupa grzybowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

100 gramów

1 szklanka

null

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.

Krok 2

Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.

Krok 3

Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.

Krok 4

Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej