
Składniki
10 dekagramów
50 dekagramów
5 dekagramów
5 dekagramów
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby lekko rozmroź, pokrój w paski. Przygotuj wywar z 1,5 litra wody i kostki Bulionu grzybowego Knorr. Usmaż grzyby i dodaj do wywaru.

Krok 2
Opłucz kaszę i ugotuj w wywarze.

Krok 3
Z przesianej mąki i jaja z dodatkiem wody zagnieć twarde ciasto. Zetrzyj ciasto na tarce o grubych oczkach i włóż do kaszy pod koniec gotowania.

Krok 4
Pokrój mięso kury w paski. Dodaj do wywaru mięso z kury oraz śmietanę.

Krok 5
Zupę grzybową Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i dodaj do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Krok 6
Zupę z podgrzybków podawaj posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z podgrzybków
Gęsta, smakowita, pachnąca lasem i grzybami... Zupa z podgrzybków uświetni niejedną rodzinną uroczystość. Dodaj do niej kluseczki oraz soczyste kawałki pieczonej kury i podawaj na stół. Serwuj to doskonałe pierwsze danie zarówno w wersji z kaszą jęczmienną, jak i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Jeśli masz mało czasu i nie zdążysz przyrządzić kluseczek, zaopatrz się w gotowy makaron, na przykład łazanki. W sezonie wybierz się natomiast do lasu i przyrządź zupę na bazie świeżych, własnoręcznie zebranych podgrzybków. Pamiętaj, by dokładnie je oczyścić. W awaryjnych sytuacjach możesz przygotować to danie w mniej wykwintnej wersji i zastąpić leśne grzyby nieco mniej aromatycznymi, pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Ich zaletą jest bardziej stonowany, subtelny smak. Są również łatwo dostępne bez względu na porę roku.