Zupa z pieczoną pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczoną pietruszką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną pietruszkę ułożyć na posmarowanej oliwą blasze i włożyć do piekarnika. Piec przez 45 minut w 190 stopniach. Wyjąć, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.

Krok 2

Marchew i seler zetrzeć na tarce. Zalać 1,5 l wody z dodatkiem kostki rosołowej i cebuli Gotować, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać pietruszkę.

Krok 3

Śmietankę wymieszać z mąką. Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej