Zupa z pieczoną pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczoną pietruszką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną pietruszkę ułożyć na posmarowanej oliwą blasze i włożyć do piekarnika. Piec przez 45 minut w 190 stopniach. Wyjąć, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.

Krok 2

Marchew i seler zetrzeć na tarce. Zalać 1,5 l wody z dodatkiem kostki rosołowej i cebuli Gotować, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać pietruszkę.

Krok 3

Śmietankę wymieszać z mąką. Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej