
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną pietruszkę ułożyć na posmarowanej oliwą blasze i włożyć do piekarnika. Piec przez 45 minut w 190 stopniach. Wyjąć, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2
Marchew i seler zetrzeć na tarce. Zalać 1,5 l wody z dodatkiem kostki rosołowej i cebuli Gotować, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać pietruszkę.
Krok 3
Śmietankę wymieszać z mąką. Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej