
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną pietruszkę ułożyć na posmarowanej oliwą blasze i włożyć do piekarnika. Piec przez 45 minut w 190 stopniach. Wyjąć, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2
Marchew i seler zetrzeć na tarce. Zalać 1,5 l wody z dodatkiem kostki rosołowej i cebuli Gotować, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać pietruszkę.
Krok 3
Śmietankę wymieszać z mąką. Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej