Zupa z pieczoną pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczoną pietruszką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną pietruszkę ułożyć na posmarowanej oliwą blasze i włożyć do piekarnika. Piec przez 45 minut w 190 stopniach. Wyjąć, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.

Krok 2

Marchew i seler zetrzeć na tarce. Zalać 1,5 l wody z dodatkiem kostki rosołowej i cebuli Gotować, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać pietruszkę.

Krok 3

Śmietankę wymieszać z mąką. Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczoną pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa "Trio dyniowe"
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej