
Składniki
25 dekagramów
8 dekagramów
3 dekagramy
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.
Krok 2
Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.
Krok 3
Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej