Zupa z płatków owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z płatków owsianych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.

Krok 2

Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.

Krok 3

Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
27 osób ogląda przepis:
Chałka z kruszonką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej