Zupa z płatków owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z płatków owsianych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.

Krok 2

Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.

Krok 3

Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jajka sadzone na warzywach
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej