
Składniki
25 dekagramów
8 dekagramów
3 dekagramy
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.
Krok 2
Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.
Krok 3
Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej