Zupa z płatków owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z płatków owsianych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.

Krok 2

Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.

Krok 3

Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej