Azjatycka zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa jajeczna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

614 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

800 mililitrów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 1

Krok 2

Z mąki i odrobiny zimnej wody zrób pastę, którą powoli wlej do bulionu. Dopraw cukrem i dobrze wymieszaj.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 2

Krok 3

Doprowadź zupę do wrzenia, stale mieszając, aby nie zgęstniała. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj roztrzepane jajko. Mieszaj przez cały czas.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu z ognia, wsyp dymkę i podawaj ciepłą zupę.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa jajecznaAzjatycka zupa jajeczna

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.