
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1.5 łyżeczki
800 mililitrów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 2
Z mąki i odrobiny zimnej wody zrób pastę, którą powoli wlej do bulionu. Dopraw cukrem i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Doprowadź zupę do wrzenia, stale mieszając, aby nie zgęstniała. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj roztrzepane jajko. Mieszaj przez cały czas.
Krok 4
Po zdjęciu z ognia, wsyp dymkę i podawaj ciepłą zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej