
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1.5 łyżeczki
800 mililitrów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.

Krok 2
Z mąki i odrobiny zimnej wody zrób pastę, którą powoli wlej do bulionu. Dopraw cukrem i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Doprowadź zupę do wrzenia, stale mieszając, aby nie zgęstniała. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj roztrzepane jajko. Mieszaj przez cały czas.

Krok 4
Po zdjęciu z ognia, wsyp dymkę i podawaj ciepłą zupę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej