Azjatycka zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa jajeczna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
616 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

800 mililitrów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 1

Krok 2

Z mąki i odrobiny zimnej wody zrób pastę, którą powoli wlej do bulionu. Dopraw cukrem i dobrze wymieszaj.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 2

Krok 3

Doprowadź zupę do wrzenia, stale mieszając, aby nie zgęstniała. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj roztrzepane jajko. Mieszaj przez cały czas.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu z ognia, wsyp dymkę i podawaj ciepłą zupę.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa jajecznaAzjatycka zupa jajeczna

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.