Azjatycka zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa jajeczna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
616 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

800 mililitrów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 1

Krok 2

Z mąki i odrobiny zimnej wody zrób pastę, którą powoli wlej do bulionu. Dopraw cukrem i dobrze wymieszaj.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 2

Krok 3

Doprowadź zupę do wrzenia, stale mieszając, aby nie zgęstniała. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj roztrzepane jajko. Mieszaj przez cały czas.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu z ognia, wsyp dymkę i podawaj ciepłą zupę.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa jajecznaAzjatycka zupa jajeczna

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.