Azjatycka zupa jajeczna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

560 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

800 mililitrów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Knorr, tak aby powstał esencjonalny bulion.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 1

Krok 2

Z mąki i odrobiny zimnej wody zrób pastę, którą powoli wlej do bulionu. Dopraw cukrem i dobrze wymieszaj.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 2

Krok 3

Doprowadź zupę do wrzenia, stale mieszając, aby nie zgęstniała. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj roztrzepane jajko. Mieszaj przez cały czas.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu z ognia, wsyp dymkę i podawaj ciepłą zupę.

Azjatycka zupa jajeczna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z chilli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej