Krupnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

Krok 2

W garnku zagotować 2 litry wody i 1/2 litra mleka. Wrzucić porcję rosołową i kostkę bulionową, pieprz oraz liść laurowy. Po 10 minutach dodać warzywa. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut. Dodać kaszę. Mięso oddzielić od kości i włożyć do zupy. Przyprawić do smaku i posypać pietruszką.

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej