Krupnik

Autor: Irenka Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

Krok 2

W garnku zagotować 2 litry wody i 1/2 litra mleka. Wrzucić porcję rosołową i kostkę bulionową, pieprz oraz liść laurowy. Po 10 minutach dodać warzywa. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut. Dodać kaszę. Mięso oddzielić od kości i włożyć do zupy. Przyprawić do smaku i posypać pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej