Sądecki krupnik

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 pęczek

0

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.

Krok 4

Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Bulion na wędzonym boczku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na wędzonym boczku Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej