Sądecki krupnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sądecki krupnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 litry

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.

Krok 4

Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Neapolitanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej