
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
2 litry
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.
Krok 3
Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.
Krok 4
Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej