
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
2 litry
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.
Krok 3
Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.
Krok 4
Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej