Sądecki krupnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 litry

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.

Krok 4

Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej