Sądecki krupnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sądecki krupnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 litry

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.

Krok 4

Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej