Sądecki krupnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sądecki krupnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 litry

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu i odcedź.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę, dodaj do bulionu Knorr i gotuj, do miękkości.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj razem z kaszą.

Krok 4

Rozlej krupnik do głębokich talerzy i udekoruj koperkiem. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sądecki krupnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej