Krupnik z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

15 dekagramów

40 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik z szynką - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do kaszy pod koniec gotowania.

Krupnik z szynką - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do zupy wraz z kostką Rosół z kury Knorr i chwilę pogotuj.

Krupnik z szynką - Krok 3

Krok 4

Lekko przestudź, dodaj żółtka wymieszane z niewielka ilością gorącej zupy i posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku. Krupnik z szynką podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik z szynką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Joanna Prusak

    Joanna Prusak

    Super :)cały blog jest extra :)Pozd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej