Krupnik z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
192 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

1

15 dekagramów

40 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik z szynką - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do kaszy pod koniec gotowania.

Krupnik z szynką - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do zupy wraz z kostką Rosół z kury Knorr i chwilę pogotuj.

Krupnik z szynką - Krok 3

Krok 4

Lekko przestudź, dodaj żółtka wymieszane z niewielka ilością gorącej zupy i posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku. Krupnik z szynką podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik z szynką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Prusak

    Joanna Prusak , 23.07.2015

    Super :)cały blog jest extra :)Pozd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik na kurczaku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik z szynkąKrupnik z szynką

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.