
Składniki
1.7 litra
1
15 dekagramów
40 dekagramów
20 dekagramów
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.
Krok 2
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do kaszy pod koniec gotowania.
Krok 3
Szynkę pokrój w paski, dodaj do zupy wraz z kostką Rosół z kury Knorr i chwilę pogotuj.
Krok 4
Lekko przestudź, dodaj żółtka wymieszane z niewielka ilością gorącej zupy i posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku. Krupnik z szynką podawaj zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej