Krupnik z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
192 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

1

15 dekagramów

40 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik z szynką - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do kaszy pod koniec gotowania.

Krupnik z szynką - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do zupy wraz z kostką Rosół z kury Knorr i chwilę pogotuj.

Krupnik z szynką - Krok 3

Krok 4

Lekko przestudź, dodaj żółtka wymieszane z niewielka ilością gorącej zupy i posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku. Krupnik z szynką podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik z szynką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Prusak

    Joanna Prusak , 23.07.2015

    Super :)cały blog jest extra :)Pozd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik z szynkąKrupnik z szynką

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.