Krupnik z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

1

15 dekagramów

40 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Kaszę opłucz i sparz gorącą wodą. Zalej kaszę wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik z szynką - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do kaszy pod koniec gotowania.

Krupnik z szynką - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do zupy wraz z kostką Rosół z kury Knorr i chwilę pogotuj.

Krupnik z szynką - Krok 3

Krok 4

Lekko przestudź, dodaj żółtka wymieszane z niewielka ilością gorącej zupy i posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku. Krupnik z szynką podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik z szynką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Prusak

    Joanna Prusak , 23.07.2015

    Super :)cały blog jest extra :)Pozd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej