Krupnik

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

100 mililitrów

0.5 szklanki

0.25 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, sól, pieprz i ziele angielskie.

Krok 2

Kasze rownież dodajemy do zupy. Gotujemy ok 30 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Doprawiamy do smaku. Zaprawiamy śmietaną. Podajemy z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Rosół z indyka z warzywami Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z indyka z warzywami Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również