
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 szczypty
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.25 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, sól, pieprz i ziele angielskie.
Krok 2
Kasze rownież dodajemy do zupy. Gotujemy ok 30 min aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
Doprawiamy do smaku. Zaprawiamy śmietaną. Podajemy z natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej