
Składniki
0.6 szklanki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę dokładnie wypłucz, następnie zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli, aż lekko zmięknie.

Krok 2
W drugim garnku gotuj pocięte żeberka z liściem laurowym, kminkiem i zielem angielskim.

Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę, a włoszczyznę zetrzyj na tarce. Warzywa dodaj do mięsa pod koniec jego gotowania.

Krok 4
Następnie dodaj do zupy kaszę wraz z płynem, w którym się gotowała.

Krok 5
Do całości dodaj drugą kostkę oraz wodę, jeśli uznasz to za konieczne. Gotuj zupę jeszcze około 20 minut. Ziemniaki i kasza powinna być zupełnie miękkie. Gotową zupę podawaj z mięsem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Krupnik staropolski z mięsem
Tradycyjne dania goszczą w kuchniach Polaków od pokoleń. Co jednak w przypadku, gdy rodzinna receptura uległa zagubieniu, a przepisu nie znasz na pamięć? Spieszymy z pomocą! Zobacz nasz przepis na krupnik staropolski z mięsem.
Dla kogo?
Dla każdej osoby, która lubi od czasu do czasu powrócić do smaków znanych z dzieciństwa, do kuchni naszych mam i babć!
Na jaką okazję?
Gorący krupnik z mięsem świetnie rozgrzeje zmarzluchów po późnojesiennym lub zimowym spacerze.
Czy wiesz, że?
Krupnik gościł na polskich stołach już od wielu wieków! Nazwa tej zupy pochodzi od słowa „krupa”, które oznacza kaszę jęczmienną.
Dla urozmaicenia:
Choć tradycyjny krupnik to zupa z kaszą jęczmienną, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować ją także z kaszą gryczaną lub jaglaną.