
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.7 szklanki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę opłucz, zalej wrzącą wodą i zagotuj.

Krok 2
Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski, a następnie dodaj do kaszy. Dodaj także liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 3
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4
Gdy kasza będzie prawie miękka, dodaj ziemniaki.

Krok 5
Kiedy warzywa będą ugotowane, podpraw zupę zawiesiną przygotowaną z mleka i mąki. Zagotuj. Posyp koperkiem oraz dopraw solą i pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej