
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.7 szklanki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę opłucz, zalej wrzącą wodą i zagotuj.

Krok 2
Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski, a następnie dodaj do kaszy. Dodaj także liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 3
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4
Gdy kasza będzie prawie miękka, dodaj ziemniaki.

Krok 5
Kiedy warzywa będą ugotowane, podpraw zupę zawiesiną przygotowaną z mleka i mąki. Zagotuj. Posyp koperkiem oraz dopraw solą i pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej