Krupnik jarzynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik jarzynowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.7 szklanki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę opłucz, zalej wrzącą wodą i zagotuj.

Krupnik jarzynowy - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski, a następnie dodaj do kaszy. Dodaj także liść laurowy i ziele angielskie.

Krupnik jarzynowy - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krupnik jarzynowy - Krok 3

Krok 4

Gdy kasza będzie prawie miękka, dodaj ziemniaki.

Krupnik jarzynowy - Krok 4

Krok 5

Kiedy warzywa będą ugotowane, podpraw zupę zawiesiną przygotowaną z mleka i mąki. Zagotuj. Posyp koperkiem oraz dopraw solą i pieprzem.

Krupnik jarzynowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej