Krupnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion zgodnie z przepisem.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, a te ostatnie kroimy w kostkę. Dodajemy wypłukaną kaszę i zalewamy je wywarem i gotujemy, aż będą półtwarde.

Krok 3

Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zupy.

Krok 4

Zupę doprawiamy do smaku. Można dodać też pulpę pomidorową, ale nie jest ona konieczna. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej