
Składniki
1 litr
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion zgodnie z przepisem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, a te ostatnie kroimy w kostkę. Dodajemy wypłukaną kaszę i zalewamy je wywarem i gotujemy, aż będą półtwarde.
Krok 3
Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zupy.
Krok 4
Zupę doprawiamy do smaku. Można dodać też pulpę pomidorową, ale nie jest ona konieczna. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej