
Składniki
1 litr
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion zgodnie z przepisem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, a te ostatnie kroimy w kostkę. Dodajemy wypłukaną kaszę i zalewamy je wywarem i gotujemy, aż będą półtwarde.
Krok 3
Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zupy.
Krok 4
Zupę doprawiamy do smaku. Można dodać też pulpę pomidorową, ale nie jest ona konieczna. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej