PRZEPISY.PL

Suszone grzyby, kurczak i włoszczyzna tworzą wyjątkową zupę grzybową, gęstą i pachnąca.

Zupa grzybowa - autor: przepisy.pl

Zupa grzybowa

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
276
osób dodało do Mniamlisty
276
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kurczak0.5 szt
  • Zupa grzybowa Knorr
    1 opak
  • suszone grzyby (najlepiej borowiki)100 g
  • ziemniaki3 szt
  • marchewka1 szt
  • pietruszka1 szt
  • mała cebula1 szt
  • por0.5 szt
  • seler0.5 szt
  • ząbek czosnku1 szt
  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie3 szt
  • pieprz
  • śmietana 22%100 ml
  • majeranek1 łyżeczka
  • zimna woda2 l
  • Krok 1

    Włóż do garnka umytego kurczaka i całość zalej około 2 litrami zimnej wody. Gdy wywar się zagotuje - zbierz i usuń szumowinę. Dodaj przyprawy i czosnek.
  • Krok 2

    Namocz grzyby przez około 20 minut w ciepłej wodzie, następnie pokrój w cienkie plastry i dodaj do wywaru.
  • Krok 3

    Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, natomiast pozostałe warzywa zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry i dodaj do zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.
  • Krok 4

    Dodaj do gotowego wywaru Zupę grzybową Knorr, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poprawi ona smak, aromat, a także konsystencję twojej zupy.
  • Krok 5

    Przed podaniem zapraw całość śmietaną i dodaj trochę majeranku.

Więcej przepisów z tym produktem

Zupa grzybowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

164
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
85
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
103
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe