
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
100 mililitrów
1 łyżeczka
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż do garnka umytego kurczaka i całość zalej około 2 litrami zimnej wody. Gdy wywar się zagotuje - zbierz i usuń szumowinę. Dodaj przyprawy i czosnek.
Krok 2
Namocz grzyby przez około 20 minut w ciepłej wodzie, następnie pokrój w cienkie plastry i dodaj do wywaru.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, natomiast pozostałe warzywa zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry i dodaj do zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.
Krok 4
Dodaj do gotowego wywaru Zupę grzybową Knorr, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poprawi ona smak, aromat, a także konsystencję twojej zupy.
Krok 5
Przed podaniem zapraw całość śmietaną i dodaj trochę majeranku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa
Chcesz zaskoczyć domowników aromatyczną, rozgrzewającą zupą? Zaserwuj im zupę grzybową! Możesz ją przygotować na wiele różnych sposobów – z grzybów suszonych lub świeżych, wykorzystując mieszankę leśnych gatunków lub ograniczyć się do jednego, ulubionego. Świetnie sprawdzą się tu zarówno maślaki, jak i borowiki, podgrzybki czy kurki. Zupę tą możesz przygotować również w unowocześnionej wersji z dodatkiem suszonych jabłek oraz śliwek – z tymi owocami to doskonały pomysł na jesienny obiad. Jako dodatek do zupy grzybowej możesz wykorzystać również szpinak lub wędzonego łososia. Aby jeszcze lepiej wydobyć aromat grzybów, po oczyszczeniu pokrój je na plasterki, a następnie podsmaż na maśle z drobno posiekaną cebulą. Zupę grzybową możesz serwować z ziemniakami, makaronem, kaszą, grzankami z chleba lub groszkiem ptysiowym. Do jej doprawienia wykorzystaj świeżą lub suszoną bazylię, estragon, tymianek albo lubczyk. Zioła te dodaj na sam koniec gotowania.