Fasolowa z kabanosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolowa z kabanosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

0.25 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do garnka wraz ze wszystkimi przyprawami oraz kostkami Rosołu z kury Knorr. Ugotuj intensywny wywar.

Krok 2

Dodaj fasolę z puszki, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Pokrój kabanosy w grubsze plastry, cebule w kostkę. Podsmaż je na patelni, następnie dodaj do przygotowywanej zupy. Gotuj zupę jeszcze około 15 minut.

Krok 4

Podawaj z łyżką śmietany i chlebem razowym.

Krok 5

Zalej rozdrobnione warzywa i żeberka około 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i usuń powstałą pianę. Gotuj przez 20 minut, usuń większe kawałki warzyw.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolowa z kabanosemFasolowa z kabanosem

Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do garnka wraz ze wszystkimi przyprawami oraz kostkami Rosołu z kury Knorr. Ugotuj intensywny wywar.