Fasolowa z kabanosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolowa z kabanosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

146 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

0.25 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do garnka wraz ze wszystkimi przyprawami oraz kostkami Rosołu z kury Knorr. Ugotuj intensywny wywar.

Krok 2

Dodaj fasolę z puszki, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Pokrój kabanosy w grubsze plastry, cebule w kostkę. Podsmaż je na patelni, następnie dodaj do przygotowywanej zupy. Gotuj zupę jeszcze około 15 minut.

Krok 4

Podawaj z łyżką śmietany i chlebem razowym.

Krok 5

Zalej rozdrobnione warzywa i żeberka około 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i usuń powstałą pianę. Gotuj przez 20 minut, usuń większe kawałki warzyw.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowa z kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej