Chleb w jajku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

541 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

447 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokrój na cieniutkie płatki. Rozmąć jajka i dodaj do nich czosnek.

Chleb w jajku - Krok 1

Krok 2

Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę. Pokrój chleb na kromki. Obtocz kawałki chleba z dwóch stron w masie jajecznej.

Chleb w jajku - Krok 2

Krok 3

Zrumień je z obu stron. Podawaj na ciepło.

Chleb w jajku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb w jajkuChleb w jajku

Jeśli lubisz grzanki francuskie, koniecznie wypróbuj naszego przepisu na chleb jajeczno-czosnkowy. To zanurzone w roztrzepanym jajku i przyprawach kromki chleba, usmażone na złocisty kolor, z dodatkiem cienkich plasterków czosnku. Do przygotowania tej przekąski dobrze będzie się nadawać lekko czerstwe pieczywo, które zmięknie pod wpływem jajecznej masy. Użyj chleba albo pokrojonych na kromki bułek. Smaż na niezbyt mocnym ogniu. Chleb jajeczno-czosnkowy możesz serwować bez żadnych dodatków albo z różnorodnymi sosami. Doskonałym wyborem będzie pikantna pomidorowa salsa. Pasować będzie także wędlina, np. pieczony boczek, szynka czy podsmażone kawałki ostrej kiełbasy chorizo. Chleb także możesz serwować jako dodatek do wszelkich zup kremów albo sałatek. Jego wielką zaletą jest szybkość przygotowania – podaj go podczas przyjęcia, kiedy skończą się ciepłe przekąski albo po prostu wtedy, kiedy brak będzie czasu na przygotowanie bardziej pracochłonnej potrawy. Sprawdź nasz przepis na chleb jajeczno-czosnkowy.