Chleb w jajku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb w jajku

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

577 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

477 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1253 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokrój na cieniutkie płatki. Rozmąć jajka i dodaj do nich czosnek.

Chleb w jajku - Krok 1

Krok 2

Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę. Pokrój chleb na kromki. Obtocz kawałki chleba z dwóch stron w masie jajecznej.

Chleb w jajku - Krok 2

Krok 3

Zrumień je z obu stron. Podawaj na ciepło.

Chleb w jajku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z przepisu Chleb. Gotowanie ZERO WASTE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb w jajku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb w jajkuChleb w jajku

Jeśli lubisz grzanki francuskie, koniecznie wypróbuj naszego przepisu na chleb jajeczno-czosnkowy. To zanurzone w roztrzepanym jajku i przyprawach kromki chleba, usmażone na złocisty kolor, z dodatkiem cienkich plasterków czosnku. Do przygotowania tej przekąski dobrze będzie się nadawać lekko czerstwe pieczywo, które zmięknie pod wpływem jajecznej masy. Użyj chleba albo pokrojonych na kromki bułek. Smaż na niezbyt mocnym ogniu. Chleb jajeczno-czosnkowy możesz serwować bez żadnych dodatków albo z różnorodnymi sosami. Doskonałym wyborem będzie pikantna pomidorowa salsa. Pasować będzie także wędlina, np. pieczony boczek, szynka czy podsmażone kawałki ostrej kiełbasy chorizo. Chleb także możesz serwować jako dodatek do wszelkich zup kremów albo sałatek. Jego wielką zaletą jest szybkość przygotowania – podaj go podczas przyjęcia, kiedy skończą się ciepłe przekąski albo po prostu wtedy, kiedy brak będzie czasu na przygotowanie bardziej pracochłonnej potrawy. Sprawdź nasz przepis na chleb jajeczno-czosnkowy.