Panierowane prawdziwki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane prawdziwki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

2 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone grzyby zalej mlekiem i zostaw na noc. Na drugi dzień ugotuj do miękkości.

Krok 2

Jajka rozkłóć ze śmietanką.

Krok 3

Kapelusze oprósz solą i pieprzem, obtaczaj w mące , zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzewaj po łyżce masła i partiami wkładaj panierowane grzyby, smaż z obu stron na złoto.

Krok 5

Wyłóż na półmisek i obłóż kawałeczkami pozostałego masła udekoruj listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej