
Składniki
null
1 szklanka
null
2 szklanki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone grzyby zalej mlekiem i zostaw na noc. Na drugi dzień ugotuj do miękkości.
Krok 2
Jajka rozkłóć ze śmietanką.
Krok 3
Kapelusze oprósz solą i pieprzem, obtaczaj w mące , zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 4
Rozgrzewaj po łyżce masła i partiami wkładaj panierowane grzyby, smaż z obu stron na złoto.
Krok 5
Wyłóż na półmisek i obłóż kawałeczkami pozostałego masła udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























