Panierowane prawdziwki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane prawdziwki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

2 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone grzyby zalej mlekiem i zostaw na noc. Na drugi dzień ugotuj do miękkości.

Krok 2

Jajka rozkłóć ze śmietanką.

Krok 3

Kapelusze oprósz solą i pieprzem, obtaczaj w mące , zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzewaj po łyżce masła i partiami wkładaj panierowane grzyby, smaż z obu stron na złoto.

Krok 5

Wyłóż na półmisek i obłóż kawałeczkami pozostałego masła udekoruj listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane prawdziwki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bulion rybny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej