Krewetkowa przystawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowa przystawka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

0.5 szklanki

50 gramów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki zalej ciepłą wodą i odsącz po chwili.

Krok 2

Rozgrzej masło czosnkowe, dodaj zmiażdżony czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Krewetki podawaj z bagietką.

Krok 3

Wrzuć krewetki i poczekaj, aż płyn odparuje.

Krok 4

Wlej wino i smaż, do czasu kiedy odparuje.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej