
Składniki
null
1 sztuka
0.5 szklanki
50 gramów
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki zalej ciepłą wodą i odsącz po chwili.
Krok 2
Rozgrzej masło czosnkowe, dodaj zmiażdżony czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Krewetki podawaj z bagietką.
Krok 3
Wrzuć krewetki i poczekaj, aż płyn odparuje.
Krok 4
Wlej wino i smaż, do czasu kiedy odparuje.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej