Krewetkowa przystawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowa przystawka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

0.5 szklanki

50 gramów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki zalej ciepłą wodą i odsącz po chwili.

Krok 2

Rozgrzej masło czosnkowe, dodaj zmiażdżony czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Krewetki podawaj z bagietką.

Krok 3

Wrzuć krewetki i poczekaj, aż płyn odparuje.

Krok 4

Wlej wino i smaż, do czasu kiedy odparuje.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowa przystawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej