
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.
Krok 2
Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.
Krok 3
Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej