Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.
Krok 2
Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.
Krok 3
Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej