
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.
Krok 2
Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.
Krok 3
Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej