Sałatka z raków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.

Krok 2

Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.

Krok 3

Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryżotto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej