Sałatka z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

605

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.

Krok 2

Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.

Krok 3

Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej