Sałatka z raków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.

Krok 2

Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.

Krok 3

Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej