Sałatka z raków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokrój na paski, pomidora pokrój na kosteczkę, a oliwki na połowy.

Krok 2

Raki odsącz z zalewy i wrzuć do miski.

Krok 3

Dodaj sałatę, pomidora, oliwki i kapary. Skrop sokiem z cytryny, polej majonezem i dopraw pieprzem.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z raków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej