
Składniki
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz szparagi, odłam i odrzuć ich stwardniałe końcówki. Obgotuj je przez 5 minut, a następnie ostudź.

Krok 2
Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż krótko szparagi, rozkruszając na nich Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 3
Wyłóż półmisek liśćmi sałaty. Następnie zawiń po trzy sztuki szparagów w plaster szynki i ułóż na półmisku.

Krok 4
Na koniec rozmieszaj twarożek z Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr i odrobiną jogurtu naturalnego, do uzyskania konsystencji sosu. Polej nim szparagi, po czym podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szparagi z szynką
Szparagi można jeść na wiele sposobów, jednak najpopularniejsze to te podawane z szynką. Wzmacnia ona ich oryginalny smak, czyniąc je potrawą elegancką i wykwitną. Miłośnicy szparagów podkreślają, że są one uważane za silny afrodyzjak, dlatego poleca się je szczególnie na romantyczne kolacje przy świecach – jako przystawkę lub danie główne. Są warzywem uniwersalnym, dostępnym przez cały rok, ale na stołach królują w maju. Poza sezonem sprowadza się je m.in. z Chin czy Peru. Smakują zarówno tradycjonalistom, jak i osobom lubiącym eksperymentalną kuchnię. Jeśli polejesz je delikatnym sosem ze śmietankowego twarożku i jogurtu naturalnego, szparagi staną się jeszcze bardziej delikatne i kremowe, dosłownie rozpływające się w ustach. Aby potrawa wyglądała bardziej zachęcająco, możesz udekorować ją liśćmi sałaty lub natką pietruszki. Szparagi doskonale komponują się z białym, schłodzonym winem. Taka kolacja we dwoje na pewno będzie niezapomniana.