Składniki
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz szparagi, odłam i odrzuć ich stwardniałe końcówki. Obgotuj je przez 5 minut, a następnie ostudź.
Krok 2
Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż krótko szparagi, rozkruszając na nich Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.
Krok 3
Wyłóż półmisek liśćmi sałaty. Następnie zawiń po trzy sztuki szparagów w plaster szynki i ułóż na półmisku.
Krok 4
Na koniec rozmieszaj twarożek z Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr i odrobiną jogurtu naturalnego, do uzyskania konsystencji sosu. Polej nim szparagi, po czym podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szparagi z szynką
Szparagi można jeść na wiele sposobów, jednak najpopularniejsze to te podawane z szynką. Wzmacnia ona ich oryginalny smak, czyniąc je potrawą elegancką i wykwitną. Miłośnicy szparagów podkreślają, że są one uważane za silny afrodyzjak, dlatego poleca się je szczególnie na romantyczne kolacje przy świecach – jako przystawkę lub danie główne. Są warzywem uniwersalnym, dostępnym przez cały rok, ale na stołach królują w maju. Poza sezonem sprowadza się je m.in. z Chin czy Peru. Smakują zarówno tradycjonalistom, jak i osobom lubiącym eksperymentalną kuchnię. Jeśli polejesz je delikatnym sosem ze śmietankowego twarożku i jogurtu naturalnego, szparagi staną się jeszcze bardziej delikatne i kremowe, dosłownie rozpływające się w ustach. Aby potrawa wyglądała bardziej zachęcająco, możesz udekorować ją liśćmi sałaty lub natką pietruszki. Szparagi doskonale komponują się z białym, schłodzonym winem. Taka kolacja we dwoje na pewno będzie niezapomniana.