Gulasz z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z cukinii

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię myjemy, kroimy w kostkę (bez obierania) i wrzucamy do garnka. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę i dodajemy do cukinii. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy i dodajemy do garnka.

Krok 2

Wrzucamy przyprawy, zalewamy szklanką wody i gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej