Gulasz z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z cukinii

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię myjemy, kroimy w kostkę (bez obierania) i wrzucamy do garnka. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę i dodajemy do cukinii. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy i dodajemy do garnka.

Krok 2

Wrzucamy przyprawy, zalewamy szklanką wody i gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej