
Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię myjemy, kroimy w kostkę (bez obierania) i wrzucamy do garnka. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę i dodajemy do cukinii. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy i dodajemy do garnka.
Krok 2
Wrzucamy przyprawy, zalewamy szklanką wody i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej