Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię myjemy, kroimy w kostkę (bez obierania) i wrzucamy do garnka. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę i dodajemy do cukinii. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy i dodajemy do garnka.
Krok 2
Wrzucamy przyprawy, zalewamy szklanką wody i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej