Gulasz z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z cukinii

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię myjemy, kroimy w kostkę (bez obierania) i wrzucamy do garnka. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę i dodajemy do cukinii. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy i dodajemy do garnka.

Krok 2

Wrzucamy przyprawy, zalewamy szklanką wody i gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej