Kataloński gulasz rybny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kataloński gulasz rybny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 mililitrów

100 mililitrów

560 gramów

150 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i fenkuły pokrój na plasterki, chorizo w kostkę, a papryczkę chilli i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Rybę pokrój na kawałki i obtocz w mące doprawionej solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę. Dodaj chorizo i fenkuł, chilli, czosnek i zmielone nasiona fenkułu. Wymieszaj i smaż przez kilka minut.

Krok 4

Dodaj paprykę w proszku, tymianek, ziele angielskie, szafran, liście laurowe i pomidory. Wymieszaj i gotuj do momentu, gdy powstanie gęsty sos.

Krok 5

Wlej teraz bulion i wino, doprowadź do wrzenia. Wrzuć małże i gotuj parę minut pod przykryciem, by się otworzyły. Wyrzuć wszystkie, które się nie otworzą.

Krok 6

Dodaj migdały i wmieszaj. Dołóż obsmażoną rybę i podgrzewaj 2 minuty. Podawaj z ziemniakami, kapustą i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej