Kataloński gulasz rybny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kataloński gulasz rybny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 mililitrów

100 mililitrów

560 gramów

150 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i fenkuły pokrój na plasterki, chorizo w kostkę, a papryczkę chilli i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Rybę pokrój na kawałki i obtocz w mące doprawionej solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę. Dodaj chorizo i fenkuł, chilli, czosnek i zmielone nasiona fenkułu. Wymieszaj i smaż przez kilka minut.

Krok 4

Dodaj paprykę w proszku, tymianek, ziele angielskie, szafran, liście laurowe i pomidory. Wymieszaj i gotuj do momentu, gdy powstanie gęsty sos.

Krok 5

Wlej teraz bulion i wino, doprowadź do wrzenia. Wrzuć małże i gotuj parę minut pod przykryciem, by się otworzyły. Wyrzuć wszystkie, które się nie otworzą.

Krok 6

Dodaj migdały i wmieszaj. Dołóż obsmażoną rybę i podgrzewaj 2 minuty. Podawaj z ziemniakami, kapustą i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kataloński gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej