
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, paprykę i cebulę pokrój w grubą kostkę. Wieprzowinę oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodaj paprykę i cebulę, smaż jeszcze 5 minut. Fix Knorr wymieszaj z 2 szklankami wody i wlej do garnka.
Krok 3
Gulasz duś pod przykryciem 30 minut. Gotową potrawę podawaj z kopytkami lub na plackach ziemniaczanych, udekorowaną łyżką śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz po węgiersku
Potrawą najbardziej kojarzącą się Węgrami jest oczywiście gulasz z papryką. Węgrzy zajadają się nim na co dzień, ale śmiało można powiedzieć, że nie częściej niż Polacy. Danie to zadomowiło się nad Wisłą na dobre i znane jest u nas w wielu odmianach. Umiejętność ugotowania dobrego gulaszu uratuje cię z każdej kulinarnej opresji. To danie jednogarnkowe, dzięki czemu po gotowaniu nie będziesz miała sterty naczyń do mycia. Jeśli chcesz podać je podczas umówionej kolacji, bez obaw przygotuj je wcześniej. Kiedy usłyszysz dzwonek do drzwi, postawisz garnek na niedużym ogniu. Wiele osób uważa, że gulasz najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy składniki sobą wzajemnie przenikną. Gulasz możesz zaserwować w specjalnym kociołku lub wazie, ewentualnie do razu rozleć go do małych miseczek. Gulaszem po węgiersku możesz polać ryż, ziemniaki lub kaszę. Wieczorem najlepiej podać go z chlebem wiejskim na zakwasie lub bagietką.