
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, paprykę i cebulę pokrój w grubą kostkę. Wieprzowinę oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodaj paprykę i cebulę, smaż jeszcze 5 minut. Fix Knorr wymieszaj z 2 szklankami wody i wlej do garnka.

Krok 3
Gulasz po węgiersku duś pod przykryciem 30 minut. Gotową potrawę podawaj z kopytkami lub na plackach ziemniaczanych, udekorowaną łyżką śmietany.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz po węgiersku
Potrawą najbardziej kojarzącą się Węgrami jest oczywiście gulasz z papryką. Węgrzy zajadają się nim na co dzień, ale śmiało można powiedzieć, że nie częściej niż Polacy. Danie to zadomowiło się nad Wisłą na dobre i znane jest u nas w wielu odmianach. Umiejętność ugotowania dobrego gulaszu po węgiersku uratuje cię z każdej kulinarnej opresji. Zobacz naszą recepturę!
Dla kogo?
Przepis na gulasz po węgiersku to niezbędnik w menu każdego fana mięs i aromatycznych sosów. Nie bez powodu to danie od lat cieszy się tak ogromną popularnością. Dołącz do grona jego miłośników i przekonaj się, jak dobrze smakuje gulasz po węgiersku! Sprawdź przepis!
Na jaką okazję?
Jeśli chcesz podać danie podczas umówionej kolacji, bez obaw przygotuj je wcześniej. Kiedy usłyszysz dzwonek do drzwi, postawisz garnek na niedużym ogniu. A może wolisz zaserwować prosty gulasz węgierski na obiad? Śmiało to zrób i zachwyć daniem wszystkich domowników.
Czy wiesz, że?
Prosty gulasz węgierski to danie jednogarnkowe, dzięki czemu po gotowaniu nie będziesz miała sterty naczyń do mycia. Wiele osób uważa, że gulasz najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień po przygotowaniu, gdy składniki sobą wzajemnie przenikną. Kiedy skosztujesz tego dania? Aby uzyskać idealny smak gulaszu, pamiętaj, aby dodać do niego odpowiednią przyprawę. Warto również zadbać o odpowiednia marynatę do mięsa – aksamitny smak gwarantowany!
Dla urozmaicenia:
Przepis na gulasz po węgiersku możesz zaserwować w specjalnym kociołku lub wazie, ewentualnie od razu rozlej go do małych miseczek. Gulaszem po węgiersku możesz polać ryż, ziemniaki lub kaszę. Opcji jest naprawdę wiele! Wieczorem najlepiej podać gulasz po węgiersku z chlebem wiejskim na zakwasie lub bagietką. Przepis nie jest skomplikowany!

























